TikTok publiceert nieuwe gids over hoe adverteerders kunnen navigeren door nieuwe gegevensprivacybeperkingen op iOS

0
107


De ATT-gegevensprivacy-update van Apple, die gebruikers ertoe aanzet om zich in elke app op iOS aan te melden voor gegevenstracking, heeft de advertentiesector op veel manieren op zijn kop gezet, waarbij alleen Meta voorspelt dat gebruikers die zich afmelden voor gegevenstracking ongeveer $ 10 miljard aan verloren kosten zullen kosten advertentie-uitgaven in 2022.

Dat dwong alle apps om nieuwe manieren te bedenken om de advertentie-efficiëntie te maximaliseren, met minder inzicht in targeting. En terwijl de volledige impact van de verandering nog steeds door de sector kabbelt, herstellen meer platforms nu hun positie in deze nieuwe omgeving en werken ze samen met advertentiepartners aan het maximaliseren van hun campagnes, in het licht van de update.

Op dit gebied is TikTok een samenwerking aangegaan met het marketinganalyseplatform Adjust om een ​​nieuwe gids van 31 pagina’s te maken over hoe u uw TikTok-advertentietracking en -analyse kunt benaderen met de nieuwe trackingparameters van Apple in gedachten.

Je kunt de volledige gids hier downloaden, maar in dit bericht zullen we enkele hoogtepunten bekijken.

De gids splitst in wezen uw twee benaderingen voor het volgen van prestaties in de nasleep van de update van Apple op – ofwel u krijgt een opt-in en u kunt doorgaan met het volgen van inzichten zoals normaal, of gebruikers afmelden, en u moet Apple’s SKAdNetwork-proces.

SKAdNetwork maakt het mogelijk adverteerders om enkele campagnegegevens te meten, binnen privacyparameters, en de gids geeft aantekeningen over de beperkingen van dit proces en hoe deze het beste kunnen worden beheerd.

TikTok ATT-gids

De gids kijkt ook naar opt-in-tips en hoe u de gegevenstoegang op app-niveau kunt maximaliseren, wat duidelijk meer een overweging van ontwikkelaars is dan een probleem van adverteerders.

TikTok ATT-gids

Van daaruit graaft de gids echter in meer specifieke opmerkingen voor adverteerders, inclusief hoe u uw campagnes kunt opzetten in het licht van het nieuwe trackingproces.

TikTok ATT-gids

De notities geven heel specifiek de optimale accountconfiguratie voor uw TikTok-campagnes, in het licht van de nieuwe limieten van Apple.

TikTok ATT-gids

Hoewel er ook gegevens zijn over de huidige opt-in-tarieven, per regio en branche om u te helpen bij uw planning.

TikTok ATT-gids

Er zijn hier enkele handige opmerkingen – meer technisch, waardoor ze minder toegankelijk zouden kunnen zijn voor kleinere marketeers en beginnende marketeers. Maar het zijn kernpunten die u kunnen helpen uw TikTok-marketinginspanningen te maximaliseren.

En nu de feestdagen snel naderen, is het tijd om te werken aan het opzetten van je TikTok-advertentiecampagnes om je ROAS voor het seizoen te maximaliseren.

Er is geen gemakkelijke manier om door de nieuwste wijzigingen in het bijhouden van gegevens te navigeren, maar deze tips kunnen u helpen nadenken over wat u kunt doen om de prestaties te verbeteren in het licht van de wijzigingen.

Je kunt de iOS-advertentiegids van TikTok en Adjust hier downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in