TikTok ‘psycholoog’ geconfronteerd met terugslag voor ‘giftig’ advies

0
105


Een vrouw die beweerde psycholoog te zijn op TikTok, wordt nu geconfronteerd met kritiek op haar ‘giftige’ advies.

Madeline, die @Madellinnee op het platform bezoekt en zichzelf ‘uw dagelijkse psycholoog’ noemt, heeft haar 47 dating- en relatieregels gedeeld.

Sommige vrouwen zeiden dat haar advies een “gids” was en hen “geneesde”.

En hoewel veel van haar adviezen satirisch zijn en licht moeten worden opgevat, heeft één regel in het bijzonder tot woede geleid op het socialemediaplatform, vooral onder alleenstaande moeders.

Bij elke video die ze elke dag plaatst, komt er een geschreven regel die vrouwen adviseert over hoe ze zich in het gezelschap van mannen moeten bewegen – van de beginfase van sms’en tot het hebben van langdurige relaties.

Haar uitspraken kunnen helpen om vrouwen te herinneren aan hun eigenwaarde, zoals regel 21.

Aanmelden voor onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

“Denk eraan, dames, laat een man niet zien dat je door alles heen bij hem blijft, want hij zal je alles blijven doorstaan”, schreef Madeline.

Veel van de “regels” zetten vrouwen ook aan tot het spelen van spelletjes om de aandacht van mannen te trekken.

Neem regel 41 – “Als hij op het laatste moment antwoord ‘ok’ annuleert, sms hem dan vijf minuten later en zeg: ‘hey, mijn avond is zojuist vrijgekomen, wil je nog steeds linken?’ Hij zal weten dat die boodschap niet voor hem was”, schreef ze.

Een persoon reageerde op deze video met: “Ohhh, de giftigheid.”

Het was echter regel 38 waar alleenstaande moeders niet enthousiast over waren – en Madeline heeft zich sindsdien verontschuldigd.

“Het is oké om je hart gebroken te krijgen… sommige meisjes blijven met kinderen achter”, schreef ze.

“Je hoefde me niet zo aan te vallen”, schreef iemand.

Een ander zei: “Huilend zat naast mijn 1-jarige.”

Een derde schreef: “We zijn niet ‘links met kinderen.’ We hebben een prioriteit om ervoor te zorgen [our] kinderen worden verzorgd en gelukkig en veilig.”

Hoewel veel volgers Madeline steunden en opmerkten dat de maker van de inhoud niemand probeerde te beledigen, antwoordde Madeline: “Meisjes, ik wil niemand kwetsen, ik wilde alleen het bewustzijn vergroten voor de jongere meisjes om maximale zorg te besteden aan jongens.”

Toch zijn veel van Madeline’s clips geprezen door vrouwen, wat aangeeft hoeveel motivatie het hen gaf om ongezonde relaties te verlaten.

“Meisje, je weet het allemaal echt. Mijn gids,” voegde iemand eraan toe.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in