TikTok promoot Kudzi Chikumbu om de marketing van creators te leiden

0
34


LOS ANGELES: TikTok heeft Kudzi Chikumbu aangesteld als het wereldwijde hoofd van Creator Marketing.

“Laten we wereldwijd gaan! Eén ding over mij is dat ik dol ben op door creators gedreven en door creativiteit geïnspireerde campagnes, dus ik ben klaar voor dit nieuwe groeihoofdstuk”, zei hij op LinkedIn. “Het is een voorrecht om een ​​goed presterend team in meerdere markten te leiden en te laten groeien.”

Chikumbu was niet direct bereikbaar voor verder commentaar.

Meest recentelijk leidde TikTok’s directeur van de makersgemeenschap in de VS, Chikumbu, een team dat marketing, productmarketing, onderwijs, communicatie, ervaringsgerichte marketing en gemeenschapsontwikkeling aanstuurde gericht op makers van inhoud.

Chikumbu is ook lid van de adviesraad voor VidCon en is lid van het executive committee van de interactieve mediagroep van de Academy of Television Arts & Sciences. Voor zijn zes jaar bij TikTok werkte hij bij Hulu en Deloitte.

De promotie van Chikumbu komt te midden van een toegenomen focus op hoe Gen Z TikTok als zoekmachine gebruikt en naarmate het platform meer aandacht krijgt van de PR- en marketingindustrie als een thuis voor influencers. TikTok verdiende vorig jaar naar schatting $ 4 miljard aan inkomsten; volgens Bloomberg wordt verwacht dat dit aantal dit jaar zal verdrievoudigen. Sommige experts hebben voorspeld dat TikTok dit jaar 1,8 miljard gebruikers zou kunnen hebben.

In juni lanceerde klantervaringsbedrijf Emplifi een samenwerking met TikTok als onderdeel van het marketingpartnerprogramma van het sociale platform.

Heeft u zich al bij ons aangemeld?

Registreer nu om te genieten van meer artikelen en gratis e-mailbulletins

Register

Al geregistreerd?

Log in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in