TikTok profiteert van bedelende Syrische families: Report

0
13


Uit een onderzoek is gebleken dat TikTok profiteert van livestreams van ontheemde Syrische families die smeken om donaties, ondanks dat dit tegen de regels van het platform is.

TikTok-exploitatieschandaal blootgelegd onbedekte kinderen in vluchtelingenkampen brachten urenlang live op de sociale media-app door en pleitten voor digitale cadeaus met een contante waarde.

De kinderen kregen maar liefst $ 896,89 (£ 900) per uur.

Uit de BBC-documentaire bleek dat het videobedrijf tot 70 procent van de opbrengst voor zijn rekening nam, terwijl de families slechts een klein deel van deze bedragen ontvingen.

Een foto van een Syrisch gezin dat om geld vraagt ​​op TikTok.
Uit de documentaire bleek dat de app voor sociale media tot 70% van de opbrengst opeiste.
BBC/TikTok-uitbuitingsschandaal

Volgens een test uitgevoerd door de BBC, hebben de families slechts $ 19 van het gedoneerde experiment van $ 106 in hun zak gestopt.

Het grootste deel van het geld ging naar TikTok en het bureau dat de families rekruteerde en hen telefoons, wifi en simkaarten voorzag om de streams te lanceren.

TikTok-beïnvloeder en ex-professionele rugbyspeler Keith Mason doneerde $ 298,96 (£ 300) tijdens de livestream van een gezin. Hij moedigde zijn bijna een miljoen volgers aan hetzelfde te doen.

Toen hij door de BBC werd geïnformeerd dat het grootste deel van het geld per platform werd ingenomen, zei hij dat het “belachelijk” en “oneerlijk” was voor de Syrische families.

Een afbeelding van het TikTok-logo op een telefoon.
TikTok-exploitatieschandaal Ontmaskerde kinderen in vluchtelingenkampen die urenlang live streamen op TikTok en vragen om digitale geschenken met een contante waarde.
Shutterstock / XanderSt

“Je moet wat transparantie hebben. Voor mij is dat erg hebzuchtig. Het is hebzucht,’ zei hij.

In TikTok-exploitatieschandaal blootgelegdonthult de documentaire dat een netwerk van bedrijven veel geld verdient door enkele van ’s werelds meest kwetsbare gezinnen uit te buiten.

Tijdens hun vijf maanden durende onderzoek vond de BBC 30 TikTok-accounts die vijf maanden lang live vanuit Syrische kampen uitzenden om de donaties te volgen.

Een foto van een Syrisch gezin dat om geld vraagt ​​op TikTok.
Tijdens hun vijf maanden durende onderzoek vond de BBC 30 TikTok-accounts die vijf maanden lang live vanuit Syrische kampen uitzenden om de donaties te volgen.
BBC/TikTok-uitbuitingsschandaal

De sociale-mediasite heeft sindsdien alle accounts verbannen nadat het programma contact met het programma had opgenomen voor commentaar.

De videogigant vertelde de BBC dat “uitbuitend bedelen” niet was toegestaan ​​op het platform, en zei dat de commissie voor digitale geschenken aanzienlijk minder dan 70 procent was. Ze weigerden het exacte bedrag te specificeren.

“We zijn diep bezorgd over de informatie en beschuldigingen die de BBC ons heeft gegeven en hebben snel en rigoureus actie ondernomen”, zei TikTok in een verklaring.

“Dit soort inhoud is niet toegestaan ​​op ons platform en we versterken ons wereldwijde beleid rond uitbuitend bedelarij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in