TikTok proeft gratis “TikTok WiFi”-hotspots in Zuid-Afrika

0
51


TikTok heeft aangekondigd dat het een samenwerking aangaat met het Zuid-Afrikaanse openbare wifi-bedrijf ThinkWiFi om 50 gratis wifi-hotspots verspreid over het land te testen.

De gebieden die zijn opgenomen in de dekking van de pilot zijn Soweto, Gugulethu, Khayelitsha en Bushbuckridge. Volgens een verklaring van TechCabal is dit een stap van het entertainmentplatform om het bewustzijn voor de integratie van digitale geletterdheid te vergroten en om te pleiten voor het overbruggen van de digitale kloof.

Over het initiatief sprak CEO van ThinkWiFi Janine Rebelo dat het bedrijf verheugd is om bij te dragen aan het bevorderen van internettoegankelijkheid en het verminderen van digitale ongelijkheden in ons land.

“We zijn verheugd om een ​​bijdrage te leveren aan een van de belangrijkste behoeften van onze mensen vandaag. De mogelijkheden op internet voor onze jeugd zijn eindeloos, maar veel Zuid-Afrikanen hebben geen toegang tot digitale hardware, digitale geletterdheid en internetconnectiviteit. De laatste realiteit wordt nog verergerd door de hoge datakosten en de beperkte beschikbaarheid van infrastructuur om de breedbandpenetratiedoelen te ondersteunen,” voegde ze eraan toe.

Voor TikTok zei Fortune Mgwili-Sibanda, directeur overheidsrelaties en openbaar beleid voor Afrika bezuiden de Sahara: “We begrijpen dat TikTok als een entertainmentplatform dat toegankelijk is op mobiele apparaten een belangrijke rol speelt in de digitale wereld. Met deze pilot hopen we meer mensen aan te moedigen om zich aan te sluiten bij digitale ruimtes zoals de onze, om niet alleen inhoud te creëren, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren en medegemeenschapsleden te informeren over hun passie en interesses.”

De pilot met TikTok WiFi-hotspot duurt naar verwachting zes maanden.

Ontvang de beste Afrikaanse technische nieuwsbrieven in je inboxLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in