TikTok probeert nu BeReal te zijn met een nieuwe functie

0
68


Met een nieuwe functie genaamd TikTok Now kunnen gebruikers in wezen hetzelfde doen als BeReal, met de toegevoegde optie om een ​​video van 10 seconden te delen.

Om de paar jaar komt er een app voor sociale media uit de lucht vallen en wint aan populariteit vanwege zijn unieke aanbod, terwijl andere bestaande spelers zich inspannen om vergelijkbare functies te introduceren om de golf te berijden.

Nu BeReal de ronde doet voor zijn eenvoudige en aantrekkelijke concept, doet TikTok precies dat: de functie kopiëren en plakken op zijn platform.

BeReal is een Franse app voor sociale media waarmee gebruikers één keer per dag op een willekeurig tijdstip kunnen delen wat ze doen met zowel hun camera aan de voor- als achterkant.

Nu heeft TikTok een nieuwe functie aangekondigd, TikTok Now genaamd, waarmee gebruikers over de hele wereld in wezen hetzelfde kunnen doen: een dagelijks ‘authentiek’ moment delen met vrienden en volgers. Het enige verschil is dat TikTok Now ook de optie heeft van een video van 10 seconden.

Vijf smartphoneschermen met daarop de TikTok Now-functie in de app.

Hoe TikTok Now eruit zal zien. Afbeelding: TikTok

TikTok beschreef Now, dat de komende weken naar gebruikers over de hele wereld wordt uitgerold, als “een dagelijkse foto- en video-ervaring om je meest authentieke momenten te delen met de mensen die er het meest toe doen”.

“Brengt nu de authenticiteit van TikTok naar een geheel nieuwe creatieve ervaring die je verbindt met degenen die het dichtst bij je staan”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Hoewel TikTok nu beschikbaar zal zijn in de VS via de hoofdapp, kan het worden gelanceerd als een afzonderlijke app voor gebruikers buiten de VS.

TikTok bevestigde ook een aantal veiligheidsfuncties die zullen worden uitgebreid voor minderjarige gebruikers van het platform dat TikTok Now gebruikt. Dit omvat het standaard instellen van accounts van gebruikers onder de 16 tot privé en het beperken van opmerkingen voor 13 tot 15-jarigen tot alleen vrienden.

Gebruikers onder de 18 jaar kunnen hun inhoud ook niet delen op de openbare TikTok Explore-feed waarmee gebruikers inhoud kunnen vinden.

BeReal, voor het eerst gelanceerd in 2020 door Alexis Barreyat, presenteert zichzelf als een alternatief voor platforms zoals Instagram, TikTok en Snapchat – en biedt een “unieke manier om te ontdekken wie je vrienden echt zijn in hun dagelijks leven”.

Instagram en Snapchat sprongen echter snel op de trend. Instagram is naar verluidt vorige maand begonnen met het testen van een functie die erg lijkt op BeReal. Snapchat heeft ook een Dual Camera-functie uitgebracht die op hetzelfde concept is gebaseerd, maar een iets andere ervaring biedt.

10 dingen die u elke weekdag rechtstreeks in uw inbox moet weten. Schrijf je in voor de Dagelijks overzichtSilicon Republic’s samenvatting van essentieel sci-tech nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in