TikTok-privacy-instellingen om nu aan te passen – NBC 5 Dallas-Fort Worth

0
108


Het is een van de populairste apps op miljoenen telefoons. De video’s van TikTok worden over de hele wereld bekeken en gebruikers kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar welke persoonlijke informatie deel je met TikTok wanneer je het gebruikt, en hoe kun je jezelf online beschermen? Consumer Reports onthult de TikTok-privacy-instellingen die u nu moet aanpassen.

Of je nu nieuw bent bij TikTok of al jaren naar de video’s kijkt, Consumer Reports zegt dat het misschien tijd is om na te denken over het aanpassen van de standaard privacy-instellingen van de app.
Begin met wie je profiel kan zien.

Je hele TikTok-account op privé zetten is een geweldige manier om een ​​beetje meer controle te krijgen over wie de dingen op je profiel kan zien.

Hoewel TikTok een bedrijf voor sociale media is, verdient het zijn geld met advertenties, net als Twitter, Facebook en Instagram.

Iets dat echt waardevol is voor technologiebedrijven, is het opbouwen van een enorm netwerk van iedereen die je kent: je vrienden, je familie, je collega’s. Ze presenteren het als een manier om je kennissen te vinden, wat geweldig kan zijn, maar het geeft ze ook veel informatie over jou. En dat wil je misschien niet.

Schakel die instellingen uit om ervoor te zorgen dat TikTok geen toegang heeft tot je contacten of Facebook-vrienden.

En net boven die instelling kun je TikTok vertellen om je account niet voor te stellen aan je contacten, Facebook-vrienden en anderen, dat wil zeggen, als je niet geïnteresseerd bent in het hebben van volgers op het platform.

TikTok en andere bedrijven gebruiken meer dan alleen informatie over je vrienden en familie voor hun gerichte advertentiecampagnes.

Je realiseert het je misschien niet, maar TikTok heeft code verspreid over het hele internet op websites en apps om gegevens te verzamelen over dingen die je doet als je niet in de app bent. Je kunt niets doen om dat helemaal te stoppen, maar je kunt een instelling gebruiken om te bepalen of TikTok die gegevens kan gebruiken voor gerichte advertenties. En dat is een goed idee om uw privacy te beschermen.

En om jezelf te beschermen tegen hackers – niet alleen op TikTok maar ook op andere apps – zegt CR dat een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, multifactor-authenticatie is.

Dat is wanneer je een code ontvangt via een sms of een e-mail wanneer je een app gebruikt. Je hebt dus niet alleen je wachtwoord nodig, maar ook toegang tot je telefoon of je e-mailaccount om binnen te komen.

Het is die extra beveiligingslaag die veel doet om de slechteriken buiten te houden.

Consumer Reports zegt dat hoewel deze instellingen zullen helpen, je nooit totale privacy kunt verwachten bij het gebruik van sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in