TikTok-politiek: waarom meer kandidaten video’s gebruiken

0
13


Deze nieuwsbrief wordt gesponsord door de 2022 Equity Crowdfunding Week van 9-11 november in Tubescience Studios in DTLA. Lees hier meer!”

Tussen zorgen over gegevensprivacy en toenemende controle door de overheid, komen politici in duister water terecht wanneer ze TikTok gebruiken. Maar het is de ineenkrimpende factor die vaak hun uiteindelijke ondergang is.

Neem de voormalige president Barack Obama die gaat zitten om het formaat na te bootsen dat is gestart door gebruiker @underthedesknews, die nieuwsupdates vanaf de vloer deelt. Het duidelijk gescripte stukje van eerder deze week was bedoeld om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan en te stemmen tijdens de tussentijdse verkiezingen terwijl de camera op willekeurige momenten in- en uitzoomt.

Maar mensen noemden het snel ‘pijnlijk’. Een deel van de pushback komt natuurlijk van conservatieven die elke beweging van de voormalige president zal bespotten.

Toch waren er genoeg niet-conservatieve mensen die de video schokkend vonden. Of zoals een commentator antwoordde: “yikes.”

Van het hoogdravende script tot de ongemakkelijke lichaamstaal, de video laat zien hoe onverschillige politici op TikTok kunnen verschijnen. Het is de perfecte destillatie van het ‘hoe gaat het, medekinderen’-raadsel: proberen jonge mensen esthetisch tevreden te stellen, maakt de generatiekloof alleen maar duidelijker.

Zeker, de occasionele politicus slaagt erin om op te gaan in de menigte van het platform. In zijn zoektocht in 2020 om senator van Georgië te worden, sprong Jon Ossof met succes in op trends en kreeg hij een intense aanhang via de app. Rhode Island State Senator Tiara Mack heeft de app ook gebruikt om in contact te komen met jonge kiezers. En lokale politici hebben enig succes geboekt bij het bereiken van hun gemeenschappen via het platform.

Maar zelfs dan is niet elke jonge politicus in staat zich aan te passen aan de grillen en fantasieën van het notoir moordende platform. Kijk maar naar Beto ORouke die halfslachtig met zijn heupen schudt voor een kans om te flirten met TikTok-viraliteit. Een commentator wees op zijn gebruik van de “duizendjarige pauze” en vatte hun gedachten samen met de schedelemoji. En dit is een kandidaat die over het algemeen populair is onder Gen Z.

Volgens UC San Diego, hoogleraar politieke wetenschappen, Thad Kousser, omdat mensen aangetrokken worden door de waargenomen authenticiteit van TikTok, is het absoluut niet authentiek om een ​​congreskandidaat op onhandige wijze een dorsttrap te zien kapen.

Dat geldt ook voor video’s die duidelijk zijn gescript en goedgekeurd door een communicatieteam dat de taal van internet zo vaak niet volledig begrijpt.

Misschien is het dan, voordat een politicus gekscherend probeert een negroni sbagliato te bestellen, het beste voor hem om de video met een paar tieners te testen. Of huur op zijn minst iemand in die alle nuances van een trending Taylor Swift-tekst adequaat kan vastleggen. – Kristin Snyder

Gesponsord: 2022 Equity Crowdfunding Week

WEEKENDVERKOOP!

Vanaf nu tot en met zondag om middernacht geeft StartupStarter DotLA-abonnees 20% extra korting op uw tickets voor de 2022 Equity Crowdfunding Week. Een investeringsconferentie als geen ander.
Tickets raken bijna op en VIP-tickets zijn bijna op, mis het niet want dit evenement is bijna uitverkocht. Bekijk grote tentoonstellingen, hoor van de hoofden van de industrie en woon elke avond feesten bij.

Gebruik code: DOTLATECW om uw korting te claimen.

https://startupstarter.tv/dotla

#2022ECW #StartupStarterLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in