TikTok, poëzie in het aangezicht van oorlog en stilte gebruiken

0
84


In een poging om in contact te blijven met onze lezers en een verscheidenheid aan originele inhoud te delen, hopen we dat je geniet van de laatste editie van The Fulcrum’s Pop Culture Friday-nieuwsbrief. De nieuwe wekelijkse nieuwsbrief deelt een recent item uit de berichtgeving van The Fulcrum over het snijvlak van popcultuur, democratie en tweeledigheid, evenals onze reguliere Ask Joe-kolom of Your Take-functie, waar we de meningen van onze lezers delen over verschillende trending onderwerpen en nieuws artikelen.

We kijken uit naar uw feedback.


TikTok is een broeinest van verkeerde informatie geworden

In de laatste verkiezingscyclus kwamen Facebook en Twitter zwaar bekritiseerd omdat ze werden gebruikt om desinformatie en desinformatie te verspreiden. Maar naarmate die platforms volwassen zijn geworden en andere naar de voorgrond zijn gekomen, onderzoeken onderzoekers nu de negatieve invloed van de nieuwere spelers. Zoals TikTok.

Het platform, waarmee gebruikers korte video’s kunnen maken en delen, is enorm populair geworden, vooral onder tieners en jonge volwassenen. Volgens Forbes was het de op één na meest gedownloade app in het eerste kwartaal van 2022, en het is dit jaar het op één na populairste sociale-mediaplatform onder tieners geworden, volgens het Pew Research Center.

Lees verder.

Poëzie tijdens oorlog

Wie van ons wordt niet ontroerd door de moed van het Oekraïense volk terwijl het zijn natie verdedigt tegen de meedogenloze Russische aanval?

Mijn diepe empathie en respect werden een paar dagen geleden nog versterkt toen ik een ontroerende e-mail ontving van Vyacheslav Konoval, een Oekraïense dichter. Slava (afkorting van Vyacheslav) vertelde me dat zijn werk “is gewijd aan de meest dringende sociale problemen van onze tijd, zoals armoede, ecologie, relaties tussen de mensen en de regering ………. en nu oorlog. ”

Lees verder.

Vorige Popcultuur over poëzie en Oekraïne:

Ode aan Oekraïne

De kracht van poëzie

Video: Het gebruik van stilte

Stilte kan ondraaglijk zijn, vooral online. Maar als stilte opzettelijk en reflecterend is, zegt Essential Partners Associate Phoebe Sinclair, kan het ook een krachtig hulpmiddel zijn. Stilte kan gesprekken, vooral moeilijke, inclusiever en zinvoller maken.

Ontdek hoe je stilte kunt gebruiken om relaties te versterken, verbondenheid te verdiepen en hoop in je gemeenschap te vernieuwen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in