TikTok Parent ByteDance schort naar verluidt IPO-plannen op

0
110


Resso India

TikTok-moeder ByteDance is niet van plan om aandelen op de openbare markt te plaatsen, ondanks langlopende geruchten van het tegendeel, volgens een nieuw rapport.

De IPO-plannen van ByteDance (of het ontbreken daarvan) kwamen onlangs aan het licht in een rapport van de Zuid-Chinese ochtendpost (SCMP), die zelf een stuk citeerde uit Laat bericht, een in China gevestigde (en Mandarijn-taal) tech- en zakelijke outlet. Volgens de eerdere analyse hebben een aantal ByteDance-execs, waaronder CEO Liang Rubo en CFO (en TikTok CEO) Shou Zi Chew, het personeel via een online vergadering op de hoogte gebracht van het nieuws.

Voortbordurend op de ontwikkeling – die arriveert nadat TikTok in juli met een ronde van ontslagen begon – signaleerde Rubo dat “veel” van de divisies van zijn bedrijf de laatste tijd onder de verwachtingen hebben gepresteerd, waarbij hogere bedrijven van plan zijn de kosten met betrekking tot “niet-kernactiviteiten” te verlagen als een resultaat, per de SCMP nogmaals. Het is onduidelijk of deze bezuinigingsinspanningen tot extra ontslagen zullen leiden.

Ten slotte, in termen van de aandelenplannen van ByteDance, die naar verluidt in het tweede kwartaal van 2022 naar het noorden van $ 2,14 miljoen daalde om te lobbyen bij Amerikaanse wetgevers, is de entiteit klaar om bepaalde werknemers aandelenopties aan te bieden tegen $ 155 per aandeel, per Shanghai’s De krant. Het cijfer zou een prijsdaling van $ 40 per aandeel vanaf 2021 weerspiegelen.

Zoals eerder vermeld, is dit niet de eerste keer dat ByteDance ervoor kiest om geen beursgang na te streven, aangezien het bedrijf naar verluidt een voorgestelde beursgang voor TikTok heeft opgeschort na een ontmoeting met Chinese regelgevers.

Bovendien specificeerden latere rapporten in 2021 dat ByteDance zou noteren op de beurs van Hong Kong, ondanks het versterkte regelgevende toezicht dat de Chinese technologiesector bereikte. Blijkbaar heeft het bedrijf met het hoofdkantoor in Peking zich sindsdien echter heroverwogen.

Zelfs met zijn potentiële debuut op de openbare markt op een laag pitje – en te midden van de aanwezigheid van naar verluidt slecht presterende segmenten – blijft ByteDance het voortouw nemen in TikTok-uitbreidingsplannen.

Om zeker te zijn, heeft de beslist controversiële app voor het delen van video’s sinds juli zijn distributieservice uitgerust met een pre-release-optie en een ticket-integratiedeal onthuld met Ticketmaster van Live Nation. ByteDance heeft ook een Amerikaanse handelsmerkaanvraag ingediend voor “TikTok Music” – wat suggereert dat het in de toekomst een Spotify-concurrent in de staat kan uitrollen.

Met betrekking tot de gemarkeerde controverse hebben de afgelopen twee maanden alleen al geleid tot een verdere terugdringing van het privacybeleid van TikTok, hernieuwde controle met betrekking tot de precieze gebruikersinformatie die de app verzamelt, en oproepen om de service te verbieden vanwege deze en bijbehorende zorgen.

In gerelateerd nieuws heeft TikTok-concurrent Triller zijn eigen IPO-plannen verdubbeld en Warner Chappell kondigde vorige week een licentieovereenkomst aan met Kuaishou, een van TikTok’s in China gevestigde rivalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in