TikTok over huilende baby’s in vliegtuigen gaat viral

0
95


Laten we dit meteen uit de weg ruimen: niemand vindt het leuk om huilende baby’s in vliegtuigen te horen. Of overal huilende baby’s. Omdat het stressvol is. Maar laten we niet vergeten wie het is meest stressvol voor: de ouders van de huilende baby.

Een moeder reageerde onlangs op een TikTok die klaagde over het hele “baby’s in vliegtuigen zouden geen ding moeten zijn”, en haar reactie resoneerde echt met ouders overal. Waarom? Omdat baby’s deel uitmaken van dezelfde samenleving waartoe we allemaal behoren, en ze hebben het volste recht om in vliegtuigen te zitten, of medepassagiers dat nu leuk vinden of niet.

“Waarom bestaat er niet zoiets als vluchten alleen voor volwassenen? Ik zou zoveel geld betalen”, begint de video waarop de moeder, Lisa P., reageerde op haar TikTok-account. In de gestikte video is de vrouw die de vraag stelt te zien terwijl ze in een vliegtuig naar een jammerend kind naast haar luistert.

“Weet je, er is niets mis mee om alleen voor volwassenen vluchten te willen”, reageert Lisa P.. “Als ouder zou ik dol zijn op vluchten met alleen het gezin, omdat ik dan geen vieze blikken krijg als ik mijn kinderen meeneem in vliegtuigen.”

Gerelateerd: Ik reis met mijn jonge kinderen om hun hart op te bouwen, geen herinneringen

Ze roept de persoon op die klaagde omdat ze haar telefoon had meegenomen om zichzelf op te nemen ‘het slachtoffer spelen in de situatie in plaats van mededogen en empathie te hebben’.

En weet je wat? Ze heeft helemaal gelijk. Als ik denk aan alle openbare ruimtes die ik heb gedeeld met medemensen die me hebben beledigd, staan ​​huilende baby’s en kinderen niet eens bovenaan mijn lijst. En nu ik een moeder ben, voel ik nog sterker dat het niet alleen acceptabel is om je baby’s en peuters mee te nemen in potentieel stressvolle ervaringen in de samenleving – het is van vitaal belang. Voor iedereen. Hoewel het lijkt alsof kinderen en baby’s beter leren en zich aanpassen dan de meeste volwassenen, althans in mijn ervaring.

Huilende baby’s zijn stressvol. Voor de ouders vooral.

Gerelateerd: Laten we allemaal even de tijd nemen om te sympathiseren met Hilary Duff in een vliegtuig met haar baby

“Ja, drie uur lang een baby horen schreeuwen is verschrikkelijk”, gaat Lisa P. verder. “Maar leiding geven met vriendelijkheid en empathie zal echt een lange weg gaan als je in de openbare ruimte bent. Omdat in de openbare ruimte kinderen bestaan. En soms huilen ze, en we kunnen er niet echt veel aan doen. En eerlijk gezegd, de ouders zijn er meer gestrest over dan jij.”

Ze stelt voor om een ​​koptelefoon met ruisonderdrukking op te zetten en ‘je zaken te doen’ als je niet tegen de geluiden van overstuurde kinderen kunt. Vliegen met een baby is zo ongelooflijk moeilijk als het is – het zou zoveel beter zijn als mensen dat feit niet meer zouden overwegen voordat ze er negatief op reageerden op een openbaar forum.

Andere moeders hebben ook soortgelijke meningen gedeeld over TikTok, waarbij een moeder onlangs een goed punt naar voren bracht over reizen met kinderen in een andere video.

“Het is niet onbeleefd of onattent om een ​​baby in het vliegtuig te brengen. Het is onbeleefd en onattent om moeders onder druk te zetten om thuis te blijven, zodat ze hun familie niet kunnen bezoeken en een gelukkig, gezond leven kunnen leiden na de bevalling.”

Daarom ben ik er persoonlijk tegen om me te verontschuldigen over reizen met kinderen, vooral als ik mijn eigen baby’s in vliegtuigen heb meegenomen. Je krijgt geen ‘het spijt me’-brief met oordopjes en snoep als je met mij vliegt. Je brengt me, terwijl ik mijn best doe, in een stressvolle situatie waardoor mijn kinderen en ik uiteindelijk van punt A naar punt B kunnen komen.

Niemand heeft recht op een rustige, vredige, dromerige vlucht zonder baby’s en kinderen. En als dat is wat je zoekt, raad ik je aan een privéjet te zoeken. Omdat vliegtuigen in feite gewoon luchtbussen zijn, zal iedereen zich teleurgesteld voelen door te doen alsof ze iets anders zouden moeten zijn.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in