TikTok-ouder verkoopt 46.000 Pico VR-headsets in China in race om Meta . te verslaan

0
35


ByteDance, het moederbedrijf van het korte videoplatform TikTok, heeft tot nu toe 46.000 van zijn virtual reality-headset Pico online verkocht in China, omdat het beter wil concurreren met Facebook-moeder Meta.

Het cijfer werd gerapporteerd door de Zuid-Chinese ochtendpost op zondag (23 oktober), die gegevens citeerde van marktonderzoeksbureau Sandalwood Advisors.

ByteDance heeft naar verluidt dat aantal apparaten via online bestellingen verkocht vanaf de lanceringsdatum van de Pico 4 standalone VR op 27 september tot 14 oktober.

Van de totale omzet werd 65% gemaakt via e-commercesite JD.com, terwijl 17% werd gedaan via de Tmall-marktplaats van Alibaba Group en nog eens 17% werd verkocht via TikTok’s Chinese tegenhanger Douyin.

De lancering kwam meer dan een jaar nadat ByteDance de Chinese fabrikant van VR-headsets Pico voor een niet nader genoemd bedrag had overgenomen, omdat het zijn activiteiten wilde diversifiëren.

In een verklaring aan de media toentertijd zei ByteDance dat Pico’s “uitgebreide suite van software- en hardwaretechnologieën, evenals het talent en de diepgaande expertise van het team, zowel onze toegang tot de VR-ruimte als onze langetermijninvestering in dit zal ondersteunen. opkomend veld”.

In het eerste kwartaal van 2021 was Pico de op twee na grootste fabrikant van VR-headsets ter wereld, volgens gegevens van marktonderzoeksbureau International Data Corp. of IDC.

IDC zei in maart dat er in China een nieuwe ronde van concurrentie op de VR-markt zal beginnen, gedreven door het concept van de metaverse.

“Hieronder zijn Pico Neo3, Qiyu VR-serie en Nolo Sonic de modellen met een groter aandeel online e-commerceplatforms in 2021”, aldus IDC. Qiyu VR is ontwikkeld door het Chinese online videoplatform iQIYI, vaak vergeleken met Netflix, terwijl de Nolo Sonic door het Chinese technologiebedrijf NOLO VR is.

“De aantrekkelijkheid van inhoud blijft toenemen en hardwarefabrikanten investeren meer in ecologische inhoudsconstructie”, zei IDC eerder dit jaar.

De nieuwe Pico-headsets kosten 2.499 yuan ($ 345) voor de variant van 128 gigabyte en 2.799 yuan voor de variant van 256 GB, aldus de SCMP.

Die prijsklasse maakt Pico-headsets betaalbaarder voor klanten in vergelijking met de high-end Quest Pro-headset die Meta Platforms slechts enkele weken na het debuut van de Pico 4 lanceerde. Meta’s Quest Pro kost $ 1.499,99.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, nam VR-ontwikkelaar Oculus in 2014 over en heeft nu 90% van de VR-markt in handen, met Pico ver achterop met een aandeel van slechts 4,5%, zei de IDC in een rapport van juni.

“Meta’s dominantie in de VR-markt zal de komende jaren op de proef worden gesteld”, zegt het IDC.

“Recente uitbreiding naar veel Europese landen en een groeiende bibliotheek met consumentvriendelijke inhoud zouden het bedrijf de komende kwartalen moeten helpen een groter publiek aan te trekken”, aldus de IDC.

Het bedrijf merkte echter op dat Pico, dat grotendeels binnen de Chinese grenzen opereerde, “aanwezig is op veel wereldwijde markten, hoewel dit voornamelijk in het commerciële segment is gebeurd”.

“Recente uitbreiding naar veel Europese landen en een groeiende bibliotheek met consumentvriendelijke inhoud zouden het bedrijf de komende kwartalen moeten helpen een groter publiek aan te trekken.”

International Data Corp.

“Recente uitbreiding naar veel Europese landen en een groeiende bibliotheek met consumentvriendelijke inhoud zouden het bedrijf de komende kwartalen moeten helpen een groter publiek aan te trekken”, aldus de IDC.

Toch voldeden de 46.000 VR-headsets die in minder dan een maand werden verkocht niet aan het doel van Pico, nadat de oprichter en president Henry Zhou in september in een interview met Chinese media had gezegd dat de Pico 4 naar verwachting meer dan 1 miljoen stuks zal verkopen.

ByteDance’s intrede in hardwareproductie is niet beperkt tot VR-headsets. In juli onthulde het bedrijf plannen om zijn eigen halfgeleiders te ontwerpen en in 2019 maakte het plannen bekend om educatieve gadgets te ontwerpen en onthulde het zijn eerste smartphone onder het merk Smartisan.Muziekbedrijf wereldwijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in