TikTok-ouder ByteDance heeft zojuist een ziekenhuisgroep in China gekocht – TechCrunch

0
85


TikTok’s moederbedrijf ByteDance doet behoorlijk zware weddenschappen op de gezondheidszorg toen het Amcare overnam, dat hoogwaardige kinder- en vrouwenziekenhuizen in heel China runt.

De overname kostte ByteDance 1,5 miljard dollar, volgens Bloomberg. Een woordvoerder van Xiaohe Health, het gezondheidsbedrijf van ByteDance, bevestigde de overname, maar weigerde commentaar te geven op de omvang van de deal.

De transactie doet een aantal hoofden draaien in de tech-industrie. Ten eerste heeft China de afgelopen jaren de anti-concurrentieregels voor technologiebedrijven opgevoerd en grote consolidatieovereenkomsten geblokkeerd, waaronder het voorstel van Tencent om de twee beste livestreamingplatforms van het land voor gamers te combineren.

Amcare’s expertise lijkt ook tangentieel te zijn voor ByteDance’s hoofdactiviteit van een contentmachine die pittige, verslavende video’s produceert. Het is echter niet ongebruikelijk dat internetreuzen in zowel China als de VS zich bezighouden met de gezondheidszorg als onderdeel van hun diversificatiestrategie als ze het kapitaal en de gebruikersbasis hebben om aan te boren. Tencent heeft geprobeerd fysieke klinieken te openen. Alibaba en JD.com runnen online apotheken.

De korte videogigant zal waarschijnlijk niet het management van Amcare overnemen, maar in het beste geval zijn zorgportfolio koppelen aan het nieuw verworven bedrijf, dat particuliere kraamafdelingen beheert die populair zijn onder de welgestelden en elites van China.

ByteDance’s inval in de gezondheidszorg, althans volgens openbare gegevens, begon in 2020 toen het een bedrijf kocht dat gezondheidsinformatie aan de massa verstrekte. ByteDance’s gezondheidsbedrijf werd later bekend als Xiaohe Health en zijn interesse in de ruimte is verreikend, met een groeiende investeringsportefeuille met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontdekken van geneesmiddelen en een bedrijf dat DNA-synthese uitvoert.

Het valt nog te bezien hoe ByteDance synergieën vindt tussen zijn entertainmentimperium en de ontluikende gezondheidszorg- en biotechtak. Zoekmachinegigant Baidu toonde het risico aan van een versmelting van de hebzuchtige reclame-industrie en de gezondheidsindustrie, die in principe prioriteit zou moeten geven aan het leven van mensen boven financiële belangen. Het bedrijf leidde in 2016 tot nationale verontwaardiging toen bleek dat een student die aan kanker stierf, geld had geleend om een ​​mislukte behandeling te financieren die volgens hem op de zoekmachine van Baidu was geadverteerd.

ByteDance is bedreven in het doorsluizen van gebruikers van het ene gevestigde platform naar een jong platform om het laatste te helpen groeien. De Chinese korte video-app Douyin, die in 2020 600 miljoen dagelijkse actieve gebruikers trof, zou gemakkelijk een paar promotieclips voor zijn gezondheidsdiensten kunnen invoegen. Het is een machtsniveau dat met voorzichtigheid en verantwoordelijkheid moet worden uitgeoefend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in