dinsdag, maart 28, 2023
Home News TikTok opent transparantiecentrum in een poging om oproepen om het te verbieden...

TikTok opent transparantiecentrum in een poging om oproepen om het te verbieden te bestrijden

0
29


Opmerking

LOS ANGELES – TikTok heeft hier de deuren van zijn transparantie- en verantwoordingscentrum geopend voor bezoekers en heeft een hele reeks updates aangekondigd voor de app en de manier waarop het platform actie onderneemt tegen gebruikers die inhoud plaatsen die in strijd is met de regels.

De opening van het transparantiecentrum komt terwijl TikTok oproepen van wetgevers om de app te verbieden afweert, het laatste komt van senator Michael F. Bennet (D-Colo.), Die in een brief aan de CEO’s van Apple en Google eiste dat het wordt verwijderd uit de app-winkels van hun bedrijf. Van geen van beide bedrijven kwam direct een reactie.

TikTok-CEO Shou Zi Chew zal in maart voor het Congres getuigen over privacykwesties en het effect van het platform op de geestelijke gezondheid.

TikTok kondigde de oprichting aan van transparantiecentra in Los Angeles, DC en Singapore in 2020, net voor het uitbreken van de coronaviruspandemie. Maar ze bleven gesloten voor bezoekers tot dinsdag, toen het centrum van Los Angeles een rondleiding aan journalisten aanbood. Het bedrijf zei dat de locaties in DC en Singapore, die vanwege de pandemie zijn gesloten, nog geen vaste datum hebben om te openen. Het blijft virtuele rondleidingen geven door de informatie die in de centra wordt gepresenteerd voor belangrijke beleidsmakers.

TikTok-functionarissen erkenden openlijk dat het doel van de centra is om de bezorgdheid van ambtenaren weg te nemen dat het bedrijf, dat eigendom is van het Chinese ByteDance, de gegevens van Amerikaanse gebruikers misbruikt en zou kunnen worden gebruikt om Chinese overheidspropaganda te verspreiden.

“We moeten een vertrouwd platform bouwen, een platform dat de veiligheid en beveiliging van al onze gebruikers wereldwijd garandeert”, zei Vanessa Pappas, Chief Operating Officer van TikTok, tijdens de rondleiding van dinsdag. “Als je nadenkt over vertrouwen en transparantie, kan het een echt niet zonder het ander.”

Hoe invloedrijk de centra kunnen zijn bij het keren van het tij van anti-TikTok-politici valt nog te bezien. Het bedrijf zegt te hopen dat beleidsmakers, leden van het maatschappelijk middenveld, academische experts, leden van de media en andere marktleiders de centra zullen bezoeken en weggaan met een beter begrip van de gegevensprivacy en moderatieprocessen van TikTok. Maar bezoeken zijn alleen op afspraak en moeten worden gecoördineerd met TikTok-vertegenwoordigers.

Bezoekers van het centrum van Los Angeles, dat grenst aan het Amerikaanse hoofdkantoor van het bedrijf, in een klein, met bomen omzoomd kantorenpark waar TikTok ook kantoorruimte heeft, bevinden zich in een ruime suite die is uitgerust met roze en blauwe neonlichten tegen donkere, glanzende muren. Aan de ene kant van de suite bevindt zich een reeks kleine kamers met verschillende stations waar gebruikers meer te weten kunnen komen over het platform.

De linkerkant van de hoofdruimte in het midden heeft gigantische schermen waar bezoekers de ervaring van het scrollen op TikTok kunnen nabootsen en kunnen begrijpen wat voor soort makers en merken op het platform posten. Er is een privacy- en beveiligingscentrum waar bezoekers worden geïnformeerd over hoe TikTok de privacy en gegevens van gebruikers beschermt. In een andere kleine zijkamer kunnen gasten zich voordoen als TikTok-moderators; ze krijgen een korte trainingssessie over hoe ze inhoud kunnen beoordelen op overtredingen van regels, en krijgen vervolgens verschillende video’s in een game te zien waarin ze moeten kiezen welke inhoud regels overtreedt en waarom.

In een andere kamer staan ​​computers opgesteld tegen een muur zodat gasten een korte tutorial kunnen doorlopen over hoe het platform werkt For You-algoritme werkt en begrijpt beter hoe het aanbevelingssysteem wordt aangedreven. Achter een gigantisch neonbord bevindt zich een serverruimte. Om de kamer binnen te gaan, moeten bezoekers een geheimhoudingsverklaring ondertekenen, vervolgens door een metaaldetector gaan en hun telefoons en andere elektronische apparaten in opbergkasten plaatsen voordat ze de kamer betreden om de TikTok-broncode fysiek te bekijken. Geen van de journalisten op het evenement van dinsdag ondertekende de NDA of ging de serverruimte binnen.

ByteDance heeft onlangs een agressievere poging gedaan om aanvallen van politici die het willen verbieden tegen te gaan. Het heeft briefings georganiseerd voor in DC gevestigde journalisten over de jarenlange onderhandelingen met het Committee on Foreign Investment in de Verenigde Staten over manieren om zorgen over gegevensbeveiliging weg te nemen. Een van de concessies die TikTok heeft voorgesteld, is de oprichting van een afzonderlijke Amerikaanse bedrijfseenheid die onafhankelijk zou zijn van ByteDance en waarvan het driekoppige bestuur zou worden goedgekeurd door de Amerikaanse regering.

Suzy Loftus, het wereldwijde hoofd van vertrouwen en veiligheid van TikTok, was dinsdag aanwezig om met de journalisten in het transparantiecentrum te praten over het moderatiebeleid van het platform en waarom bepaalde inhoud is verboden.

Om voort te bouwen op zijn inspanningen op het gebied van transparantie, heeft TikTok ook verschillende updates aangekondigd om videomakers te helpen de inhoudsrichtlijnen te begrijpen. TikTok-makers hebben hun frustratie geuit over het gebrek aan duidelijkheid over wat een account verbannen krijgt en of hun accounts in gevaar zijn.

Binnenkort kunnen TikTok-makers duidelijk zien hoeveel schendingen van de communityrichtlijnen ze hebben opgelopen op een “Accountstatus” -pagina in de app om beter te begrijpen hoe hun inhoud wordt beoordeeld. Er komt ook een sectie met de naam ‘Reportrecords’ waar makers de status kunnen zien van rapporten die ze hebben gemaakt over andere inhoud of accounts.

“Deze nieuwe tools voegen iets toe aan de meldingen die makers al ontvangen als ze ons beleid hebben geschonden, en ondersteunen de mogelijkheid van makers om bezwaar aan te tekenen en waarschuwingen te laten verwijderen als ze geldig zijn”, kondigde het bedrijf aan in een blogpost over de update.

TikTok zal makers ook op de hoogte stellen als hun account permanent verwijderd dreigt te worden.

Momenteel stelt TikTok verschillende maatregelen in om accounts te bestraffen die het potentieel schadelijk acht, en accounts zijn onderhevig aan beperkingen, zoals een tijdelijk verbod op het plaatsen of reageren. Het bedrijf zei dat het ontdekte dat bijna 90 procent van de gebruikers die de richtlijnen van de community schonden, dit deed door consequent dezelfde functie te gebruiken – bijvoorbeeld door de berichtenfunctie te gebruiken om iemand te spammen – en meer dan 75 procent overtrad herhaaldelijk dezelfde beleidscategorie.

“Met deze updates,” kondigde TikTok aan, “als iemand inhoud plaatst die in strijd is met een van onze Communityrichtlijnen, krijgt het account een waarschuwing als de inhoud wordt verwijderd. Een account dat voldoet aan de waarschuwingsdrempel binnen een productfunctie of beleid, wordt permanent verbannen. We zullen doorgaan met het uitvaardigen van permanente verboden bij de eerste staking voor ernstige overtredingen.

TikTok test ook een nieuwe functie om makers meer informatie te geven over video’s die ze hebben gepost en die niet in aanmerking komen voor aanbeveling op de ‘Voor jou’-feed. Door naar hun analysepagina te gaan, kunnen videomakers precies zien waarom hun video niet in aanmerking komt en kunnen ze bezwaar aantekenen tegen die beslissing.

Ten slotte, voor gebruikers die het beu zijn om hetzelfde type inhoud op hun For You-pagina’s te zien, zal het bedrijf gebruikers binnenkort toestaan ​​om op “Vernieuwen” te tikken om een ​​nieuwe, meer diverse inhoudsfeed te zien die niet is gebaseerd op hun eerdere activiteit en interacties op TikTok. “Vanaf het moment dat ze op Vernieuwen klikken, kan hun For You-feed inhoud naar boven halen op basis van hun nieuwe inhoudsinteracties”, zegt een TikTok-blogpost.

Gebruikers die momenteel niet weten waarom ze een video bekijken, kunnen op ‘Waarom deze video’ tikken om erachter te komen waarom de video wordt aanbevolen in hun feed, en ervoor kiezen om specifieke hashtags of zinsdelen eruit te filteren. Ze kunnen ook op ‘Niet geïnteresseerd’ klikken om zich af te melden voor toekomstige video’s van een specifieke maker of die een bepaald geluid gebruiken. Het bedrijf zei ook dat het ook doorgaat met het beperken van niet-kindvriendelijke inhoud, zoals seksueel suggestieve of grafische inhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in