TikTok ontvangt recordinkomsten in het derde kwartaal / Digital Information World

0
21


De consumentenbestedingen zijn al geruime tijd aan het dalen, waarbij het derde kwartaal van 2022 een totale daling van de consumentenbestedingen met maar liefst 5% liet zien. Ondanks het feit dat dit het geval is, lijkt TikTok immuun te zijn voor de bredere economische neergang, waarbij de beginnende app voor sociale media een lange reeks kwartalen genoot waarin het uiteindelijk de app werd die in totaal de meeste inkomsten genereerde .

TikTok bracht samen met zijn zuster-app Douyin alleen al in het derde kwartaal van 2022 naar schatting $ 914 miljoen binnen, en met dat alles gezegd hebbende en nu uit de weg, is het belangrijk op te merken dat 53% van deze inkomsten afkomstig was van TikTok met de rest komt uit Douyin. TikTok slaagde er ook in om de toppositie in de App Store te bereiken op het gebied van niet-gaming-apps. In de Play Store werd het alleen overtroffen door Google One, de cloud- en opslagservice van Google, maar het behield nog steeds een comfortabele voorsprong om de tweede plaats vast te houden.

Als men de app-markt breder zou bekijken, komt er een grimmiger beeld naar voren. De consumentenbestedingen daalden in beide winkels met 4,8%, hoewel de daling van 2,3% in de App Store veel lager was dan de 9,6% van de Play Store, waarbij over alle dingen is nagedacht en rekening is gehouden. Hetzelfde kwartaal vorig jaar leverde Apple $ 21,7 miljard op voor Apple en $ 11,5 miljard voor Google, en dit jaar is het gedaald tot respectievelijk $ 21,2 miljard en $ 10,4 miljard.

De daling voor Apple is klein genoeg om te worden gezien als een afrondingsfout, maar Google loopt steeds meer het risico dat de consumentenbestedingen in de Play Store onder de dubbele cijfers van miljarden dalen. Apple blijft twee keer zoveel binnenhalen als Google doet, en dat suggereert dat Google een zware strijd zal moeten leveren als het wil concurreren met zijn rivaal.

Ondertussen lijkt TikTok een geweldige tijd te hebben met vier opeenvolgende kwartalen van recordbrekende inkomsten. Het zal interessant zijn om te zien hoe de zaken zich ontwikkelen, aangezien uit deze cijfers blijkt dat TikTok een dominantieniveau heeft dat bijna onbreekbaar lijkt.

H/T: Sensortoren.
Lees volgende: Android heeft nu een recordbrekende 57% van de uitgaven voor hypercasual gameadvertenties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in