TikTok ontkent inbreuk op de beveiliging nadat hackers beweren records te hebben van meer dan een miljard gebruikers

0
101


TikTok heeft een inbreuk op de beveiliging ontkend nadat berichten op hackforums beweerden de broncode van de app te hebben gecompromitteerd, evenals accountgegevens van mogelijk miljarden mensen. In een verklaring op Twitter zei het bedrijf dat het “geen bewijs van een inbreuk heeft gevonden”, na een onderzoek naar de claims. Het bedrijf vertelde ook Bloomberg VK dat de vermeende broncode die door de hackers is gepost “volledig los staat van de backend-broncode van TikTok.”

Beweringen over een mogelijke inbreuk deden de ronde onder de beveiligingsgemeenschap na een bericht op een hackforum in het bezit te zijn van een database met meer dan twee miljard vermeldingen met betrekking tot TikTok- en WeChat-accounts. De hackgroep beweerde de TikTok-records te hebben verkregen van een onveilige cloudserver.

De vermeende hackers publiceerden een voorbeeld van de TikTok-gegevens, maar zoals beveiligingsonderzoeker Troy Hunt , het bevatte gegevens die al voor het publiek toegankelijk waren en dus “zonder inbreuk hadden kunnen worden geconstrueerd”. Hunt, die de “haveibeenpwned”-service beheert, de gegevens waren over het algemeen “vrij onovertuigend”.

Hoewel TikTok een inbreuk ten stelligste heeft ontkend, kan de informatie in de database op een andere manier komen. Net zo piepende computer het kan het resultaat zijn van een gegevensmakelaar of een andere derde partij die openbaar beschikbare gegevens van de service heeft geschraapt.

Claims van een beveiligingsinbreuk komen slechts enkele dagen nadat Microsoft-onderzoekers een “zeer ernstige kwetsbaarheid” hadden gevonden in TikTok’s Android-app die miljoenen accounts in gevaar bracht. Microsoft zei dat het beveiligingslek minder dan een maand was verholpen nadat het TikTok in februari 2022 op de hoogte had gesteld van het probleem. TikTok wordt al lang geconfronteerd met vragen over de kwetsbaarheid en welke gebruikersgegevens worden gedeeld met moederbedrijf ByteDance. Het bedrijf zei vorige maand dat Oracle zijn algoritmen en contentmoderatiesystemen zou herzien om de zorgen weg te nemen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in