TikTok ontkent berichten dat het is gehackt

0
87


TikTok ontkent berichten dat het is geschonden nadat een hackgroep afbeeldingen plaatste van wat volgens hen een TikTok-database is die de broncode en gebruikersinformatie van het platform bevat (via piepende computer). In reactie op deze aantijgingen zei TikTok dat het team “geen bewijs heeft gevonden van een beveiligingsinbreuk”..”

Volgens piepende computer, hebben hackers de afbeeldingen van de vermeende database gedeeld met een hackforum en zeggen ze de gegevens te hebben verkregen op een server die wordt gebruikt door TikTok. Er wordt beweerd dat de server meer dan 2 miljard records en 790 GB aan gebruikersgegevens, platformstatistieken, code en meer opslaat.

“We hebben bevestigd dat de datamonsters in kwestie allemaal openbaar toegankelijk zijn en niet te wijten zijn aan enig compromitteren van TikTok-systemen, -netwerken of databases”, zei TikTok-woordvoerder Maureen Shanahan in een verklaring aan De rand. “We geloven niet dat gebruikers proactieve acties hoeven te ondernemen, en we blijven ons inzetten voor de veiligheid en beveiliging van onze wereldwijde gemeenschap.”

De meeste “gestolen” gegevens lijken openbare informatie te zijn die van het platform is geschraapt. Troy Hunt, regionaal directeur bij Microsoft en de maker van de tool Have I Been Pwned, de gegevens van de hackers genoemd “niet overtuigend”, maar vermoedde “het kunnen niet-productie- of testgegevens zijn” die waarschijnlijk niet door een inbreuk zijn genomen.

De hackgroep, die zichzelf ‘AgainstTheWest’ noemt, beweert ook gegevens te hebben verkregen van de Chinese berichten-app WeChat. Echter, Hunt kon niet bevestigen of de database van de hackers gestolen informatie bevatte en WeChat niet onmiddellijk reageerde? De rand’s verzoek om commentaar.

Zowel TikTok als WeChat zijn onder de loep genomen vanwege hun banden met China (ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, is gevestigd in China). TikTok heeft verschillende stappen ondernomen, zoals het onderbrengen van Amerikaanse gegevens op de Amerikaanse servers van Oracle, in een poging recente berichten over TikTok-medewerkers in China die toegang hebben tot informatie van Amerikaanse gebruikers, ongedaan te maken.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in