TikTok ondervindt grote storing

0
13


bovenlijn

De populaire app voor het delen van video’s TikTok had vrijdag een grote storing, waardoor veel gebruikers geen video’s konden bekijken op het socialemediaplatform.

Belangrijkste feiten

Volgens storingstracker Down Detector begonnen de problemen rond 13.00 uur EDT en uiteindelijk meldden een piek van meer dan 90.000 gebruikers problemen bij het gebruik van de app.

Tegen 14.00 uur EDT werd gemeld dat veel van de problemen met de neerwaartse detector waren opgelost.

TikTok heeft de storing niet verholpen.

Forbes heeft contact opgenomen met ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, voor commentaar.

Sleutelachtergrond

TikTok is de afgelopen jaren een van de populairste apps voor sociale media geworden en heeft naar schatting 1,6 miljard actieve gebruikers. Omdat Instagram te maken heeft met sterke concurrentie van TikTok om de aandacht van gebruikers, zei het bedrijf van Meta deze zomer prioriteit te geven aan video, aanbevelingen te plaatsen en andere functies die vergelijkbaar zijn met die van TikTok. De beslissing werd met verontwaardiging ontvangen van gebruikers. TikTok heeft te maken gehad met verschillende beveiligingsproblemen. Vorige maand, Forbes meldde dat een team van ByteDance, gevestigd in China, van plan was de app van TikTok te gebruiken om de locatie van een aantal specifieke Amerikaanse gebruikers in de gaten te houden en dat een in China gevestigd team van ByteDance de voormalige global chief security officer van TikTok in de VS heeft onderzocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in