TikTok om betaalde politieke berichten van influencers aan banden te leggen voorafgaand aan de Amerikaanse midterms

0
108


Critici en wetgevers beschuldigen TikTok en rivaliserende sociale-mediabedrijven, waaronder Meta Platforms en Twitter, ervan te weinig te doen om te voorkomen dat politieke verkeerde informatie en verdeeldheid zaaiende inhoud zich op hun apps verspreidt.

Twitter activeert handhaving van het verkiezingsbeleid voor Amerikaanse tussentijdse examens

Hoewel TikTok sinds 2019 betaalde politieke advertenties verbiedt, hebben campagnestrategen het verbod omzeild door influencers te betalen om politieke kwesties te promoten.

Het bedrijf probeert de maas in de wet te dichten door briefings te houden met makers en talentbureaus om hen eraan te herinneren dat het plaatsen van betaalde politieke inhoud in strijd is met het beleid van TikTok, zei Eric Han, TikTok’s hoofd van Amerikaanse veiligheid, tijdens een briefing met verslaggevers.

Hij voegde eraan toe dat interne teams, waaronder teams die werken aan vertrouwen en veiligheid, zullen controleren op tekenen dat makers worden betaald om politieke inhoud te plaatsen, en het bedrijf zal ook vertrouwen op mediaberichten en externe partners om schendende berichten te vinden.

“We zagen dit als een probleem in 2020”, zei Han. “Zodra we erachter komen… zullen we het van ons platform verwijderen.”

TikTok heeft zijn plan uitgezonden na soortgelijke updates van Meta en Twitter.

Meta, eigenaar van Facebook en Instagram, zei dinsdag dat het politieke adverteerders een week voor de verkiezingen zal verbieden nieuwe advertenties weer te geven, een actie die het ook in 2020 ondernam.

Vorige week zei Twitter dat het van plan was eerdere strategieën voor de tussentijdse verkiezingen nieuw leven in te blazen, waaronder het plaatsen van labels voor een aantal misleidende tweets en het invoegen van betrouwbare informatie in tijdlijnen om valse beweringen te ontkrachten voordat ze zich verder online verspreiden. Burger- en stemrechtenexperts zeiden dat het plan niet toereikend was om de verkiezingen voor te bereiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in