TikTok neemt Facebook en de rest over

0
12


TikTok, het Chinese streamingplatform voor korte video’s, heeft de sociale media-ruimte stormenderhand veroverd en wordt steeds sterker. Het is best interessant hoe een platform dat slechts zes jaar geleden werd gelanceerd, nu op veel gebieden toonaangevend is.

Allereerst loopt TikTok ver voor op het gebied van korte videostreams. De app heeft alleen al meer dan 1 miljard downloads van de Google Play Store. Deelnemen aan Instagram en Twitter in het segment van 1 miljard downloads. Maar Raad eens? Instagram is zes jaar ouder dan TikTok, terwijl Twitter ook tien jaar ouder is dan TikTok.TikTok

Zo te zien zal het Chinese Social Media-platform binnenkort zowel Instagram als Twitter leiden op het gebied van downloads. En als het aantal downloads in dit tempo blijft groeien. TikTok kan mogelijk hetzelfde nummer downloaden met Facebook en WhatsApp.

Toegegeven, Facebook en de rest van de sociale-mediaplatforms zullen het heel moeilijk hebben om te concurreren met TikTok in het segment van korte video’s. Maar er is één gebied waarop Facebook altijd het voortouw heeft genomen, namelijk het delen van nieuws. Door de aard van het Facebook-platform is het een makkelijke plek om nieuws te delen en natuurlijk ook om nieuws te lezen.

Gizchina Nieuws van de week


De situatie verandert de laatste tijd echter in een sneller tempo. Het aantal mensen dat hun nieuws op TikTok krijgt blijft groeien. Aan de andere kant nemen Reddit en Facebook allemaal af.

Een enquête bewijst dat TikTok Facebook overneemt

Een nieuwe enquête van een organisatie genaamd Pew Research Center ondervroeg een aantal Amerikaanse volwassenen. Ze vroegen verschillende leeftijdsgroepen waar ze hun nieuws vandaan halen. Uit de gegevens die uit het onderzoek zijn verzameld, blijkt dat alleen TikTok en Instagram sinds 2020 zijn toegenomen. Alle andere platforms, waaronder WhatsApp, Facebook, Twitter, Reddit, LinkedIn, YouTube, Snapchat en Twitch zijn allemaal afgenomen.TikTok

Sinds 2020 is het gebruik van TikTok als nieuwsbron gestegen van 22 procent naar 33 procent. Ook al zag Instagram ook wat groei (dankzij Instagram Reels), het kwam niet overeen met de groei van TikTok. Sinds 2020 is de Instagram News Feed met slechts 1 procent gestegen van 28 naar 29 procent.

De meeste jonge leeftijdsgroepen vertrouwen op TikTok voor nieuws

De meeste jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar zijn degenen die vertrouwen op TikTok als nieuwsplatform. Hiermee wordt TikTok stilaan een alternatieve zoekmachine voor de opgroeiende jonge generatie.

De achteruitgang van Facebook is niet echt een verrassing, vanwege het feit dat er de laatste tijd ongecontroleerde verkeerde informatie op het platform is verspreid.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in