TikTok-namaakgoederen hebben nep-designergoederen acceptabel gemaakt

0
79


“DHgate is super berucht – je houdt ervan of je haat het”, zegt Jeffrey Huang, een 28-jarige luxe lifestyle- en reisbeïnvloeder uit Boston. “Het verpest luxe voor influencers omdat we hard werken om deze items te kunnen kopen en er zijn mensen die dupes of vervalsingen kopen en het als authentiek claimen.”

Maar is het misschien OK als luxe? is geruïneerd? De cultuur van influencers heeft het consumentisme een boost gegeven en het idee van een persoonlijk merk voor online presentaties gepromoot, waarbij dure, hoogwaardige labelitems vaak deel uitmaken van de gewenste look. Maar nepproducten zien er in principe hetzelfde uit op foto’s.

Van ‘Black girl luxury’ tot de ‘old money’-esthetiek, welvarend lijken is ambitieus – en influencers hacken hun weg in de trend met behulp van namaakgoederen.

Tegenwoordig is de wereld van knockoffs verder gegaan dan alleen Rolexen of Ralph Lauren-polo’s met een ezellogo – ze zijn veel geavanceerder en hebben een schonere afwerking die concurreert met de echte deal.

Het taboe op het dragen van nagemaakte merkkleding draagt ​​in sommige culturen nog steeds een zekere schaamte met zich mee, zoals Song Ji-a, een influencer en de doorbraakster van de Koreaanse datingshow van Netflix Single’s Inferno hoorde, nadat een paar nepstukken van Chanel en Dior tot verontwaardiging leidden, waarop Ji-a reageerde met een handgeschreven verontschuldigingsbriefje.

Maar de omvang van de industrie van namaakdesigners wordt door het Amerikaanse Bureau voor Intellectuele Eigendom en Namaakgoederen geschat tussen $ 400 miljard en $ 600 miljard. Dit is tegemoet gekomen aan de behoefte aan een authenticatie-industrie om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat nep.

Voor advocaten, die trots pronken met hun vervalsingen, gaat het kopen van een vervalsing in de eerste plaats over financieel onderlegd zijn, vooral in een tijd van economische onzekerheid.

Slechts een jaar voordat hij beroemd werd in seizoen 5 van Liefde EilandMolly-Mae Hague was een andere YouTube-beïnvloeder die haar abonnees stuurde over waar ze designer-knock-offs konden vinden en er ‘boujee met een beperkt budget’ uit konden zien.

Jonge consumenten willen profiteren van de geloofwaardigheid van deze merken, maar vermijden zichzelf in de schulden te steken om de schijn op te houden.

Voor sommige consumenten van hoogwaardige nep-designerkleding worden hun aankopen beschouwd als een kleine daad van verzet tegen een industrie die floreerde van schaarste en uitsluiting van specifieke demografische gegevens.

“Ik denk dat het een geweldige kans is voor mensen om het als activisme te gebruiken en te zeggen: ‘Weet je wat? Je maakt geen kleding voor mij, maar ik wil toch je spullen dragen'”, zegt Brett Staniland, een model en duurzame modeontwerper. “‘Het kan me niet schelen dat dit nep is, want ik verdien het om kleren te dragen die er goed uitzien en me een goed gevoel geven en gevierd laten worden, ongeacht of ze echt zijn of niet.'”

De normalisatie van namaakartikelen is een twistpunt voor traditionele, luxe lifestyle-beïnvloeders zoals Huang, wiens video’s $ 17.000 uithalen bij Louis Vuitton bevatten. Het is niet verwonderlijk dat hij deze namaaktrend als schadelijk beschouwt, aangezien, zei hij, deze nepartikelen nu de tweedehands winkelruimte betreden. Een viraal TikTok beweert dat het probleem zich ook uitstrekt tot de winkelvloeren van warenhuizen.

“Dit schaadt mensen die het zich niet kunnen veroorloven om nieuwe, authentieke luxegoederen te kopen,” zei Huang. “Dus kopen ze tweedehands, en deze vervalsingen infiltreren uiteindelijk in de tweedehandsmarkt. Dus mensen geven onbewust hun zuurverdiende geld uit aan nep, denkend dat het echt is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in