TikTok nadert deal met Oracle voor gegevensopslag voor Amerikaanse gebruikers | Kennis van datacenters

0
101


(Bloomberg) — TikTok, de populaire video-app in Chinese handen, staat op het punt een deal te sluiten met Oracle Corp. om gegevens van Amerikaanse gebruikers op Oracle-servers op te slaan, volgens een persoon die bekend is met de gesprekken.

Het is niet de eerste keer dat de bedrijven een soortgelijke overeenkomst sluiten. Eind 2020 kondigde TikTok aan dat Oracle een minderheidseigenaar van de dienst zou worden in een poging tegemoet te komen aan de eisen van de toenmalige president Donald Trump, die probeerde de app te verbieden en ouder ByteDance Ltd. te dwingen de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verkopen.

De actie werd aangevochten voor de rechtbank en afgelopen juni trok president Joe Biden het verbod van Trump in. De oorspronkelijke eigendomsovereenkomst tussen Oracle en TikTok viel uit elkaar nadat Trump zijn bod op herverkiezing verloor. De nieuwe regeling voor gegevensopslag werd eerder gemeld door Reuters.

“TikTok zet zich in voor het beschermen van de privacy en veiligheid van onze gemeenschap”, zei een woordvoerster van TikTok in een verklaring. “Gebruikersgegevens worden opgeslagen in datacenters in de VS en Singapore, en we blijven investeren in gegevensbeveiliging als onderdeel van ons algehele werk om onze gebruikers en hun informatie veilig te houden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in