TikTok moet grensoverschrijdende logistiek en influencer-logistiek verbeteren, zeggen experts

0
14


  • TikTok duikt in e-commerce terwijl het een Amerikaans logistiek team voor fulfilment en verzending uitbouwt.
  • De plannen lijken waarschijnlijk meer op die van Chinese spelers, waaronder zuster-app Douyin, dan die van Amazon.
  • Techbedrijven haperen vaak in de logistiek, zeggen logistieke experts.

Leidinggevenden van TikTok en moederbedrijf ByteDance kwijlen over e-commerce.

Het is een goudmijn geweest voor TikTok’s Chinese zuster-app Douyin, waarbij het bedrijf in mei meldde dat het in één jaar meer dan 10 miljard producten verkocht.

Maar het Amerikaanse publiek van het platform in dat soort geld veranderen, is een ander spel – gedomineerd door Amazon en zijn enorme vloot magazijnen. Terwijl TikTok zijn eerste stappen zet in de fysieke kant van e-commerce, vertelden verschillende logistieke experts Insider niet te verwachten dat het bedrijf Amazon’s playbook zou volgen.

TikTok experimenteert sinds 2020 met winkelfuncties in de VS en is onlangs verhuisd naar de verzendkant van het bedrijf. Het is van plan om meer dan een dozijn in de VS gevestigd personeel in dienst te nemen om te werken op gebieden als fulfilment en supply chain-logistiek, volgens de huidige vermeldingen op zijn banenportaal. En verschillende van zijn nieuwe vacatures in Seattle en Los Angeles, voor het eerst opgemerkt door Axios, vertellen sollicitanten dat ze zullen helpen bij de “planning en oplossingsontwerp van fulfilmentcentra [sic],” zonder een locatie op te geven.

De verhuizing heeft geleid tot speculatie dat TikTok van plan is om het op te nemen tegen Amazon. Logistieke experts zeggen dat dat een grote fout zou zijn.

“Als je wilt zijn zoals wat Amazon heeft opgebouwd, loop je $ 100 miljard achter”, zegt Matthew Hertz, medeoprichter van e-commerce logistiek adviesbureau Second Marathon.

In plaats van het grootste e-commerce succes van de VS na te bootsen, zal TikTok eerder een dienst bouwen met Chinese voorbeelden in gedachten, volgens een logistiek manager met kennis van de prioriteiten van het bedrijf en brancheanalisten. Internationale online verkoop en op influencers afgestemde services kunnen aandachtsgebieden zijn, evenals het potentiële strategische voordeel van TikTok.

Een woordvoerder van TikTok weigerde commentaar te geven op zijn logistieke plannen in de VS en vertelde Insider dat het gericht is op “het bieden van een waardevolle winkelervaring in landen waar TikTok Shop momenteel wordt aangeboden in Zuidoost-Azië en het VK, waaronder het bieden van een scala aan productfuncties en levering aan handelaren. opties.”

Wat TikTok wil

TikTok kondigde in september 2021 plannen aan om een ​​full-service e-commerce-oplossing aan te bieden, inclusief verzending en afhandeling, met de uitrol van zijn social commerce-product, TikTok Shop. In juli meldde de in China gevestigde technische nieuwssite LatePost dat TikTok van plan was om magazijnen in het VK te lanceren in een project dat intern ‘Aquaman’ wordt genoemd.

TikTok is niet het enige sociale platform dat wil inbreken in e-commerce. Concurrenten zoals Instagram en YouTube testen ook in-app-commerce-oplossingen, hoewel geen van beide bedrijven probeert de opslag of verzending namens hun verkopers af te handelen.

De overstap van TikTok naar fulfilment is niet nieuw voor het moederbedrijf ByteDance, dat al zijn eigen logistieke oplossingen biedt binnen de enorme e-commerce-activiteiten van Douyin. Functies die op Douyin zijn uitgebracht, kunnen vaak een voorbode zijn van wat er gaat komen op TikTok, hebben experts aan Insider verteld.

“Je kunt de omvang, de kracht en het potentieel die ze hebben niet onderschatten”, zegt Kevin Collins, president van ACI Logistix, verwijzend naar ByteDance.

De eerste prioriteit van de socialemediagigant is om Chinese merken te voorzien van een snellere verzendpijplijn naar Amerikaanse consumenten, waaronder magazijnen in de VS, zei de logistiek directeur die bekend was met de plannen van TikTok en anoniem sprak om zakelijke relaties te beschermen. Snelle grensoverschrijdende verzending heeft veel spelers die in beide landen graag willen slagen, verlamd.

“Historisch gezien is e-commerce in de VS nooit geweldig geweest in China en vice versa”, zei de logistiek directeur.

Shein is een Chinees bedrijf dat deze transitie met succes heeft beheerd, door zich te concentreren op het niche maar snelgroeiende veld van grensoverschrijdende e-commerce logistiek. De Amerikaanse president van Shein, George Chiao, vertelde in september aan de Wall Street Journal dat drie Amerikaanse magazijnen drie tot vier dagen korter zouden zijn dan de normale verzendtijden van 10 tot 15 dagen.

In China’s e-commercemarkt van 2,6 biljoen dollar is levering binnen twee dagen van groot belang, dus het uiteindelijke doel van TikTok zou zijn om die snelheid voor Amerikaanse klanten van elke wereldwijde handelaar te halen, zei de logistiek directeur.

“Het bouwen van lokale magazijnen om grensoverschrijdende handel te ondersteunen, is heel logisch”, zegt Jason Goldberg, chief commerce-strategy officer bij Publicis Groupe.

Maar hij voegde eraan toe: “Dat is veel minder dan ‘Oh mijn god, TikTok gaat concurreren met Amazon.'”

Wat influencers nodig hebben

TikTok is uniek geplaatst om de eigenaardigheden van influencer-logistiek onder de knie te krijgen.

Met hoge pieken en lage pauzes in het ordervolume gekoppeld aan door influencers gemaakte en gepromote producten, zijn er logistieke specialisten ontstaan ​​binnen deze ongebruikelijke subset van Amerikaanse fulfilmentbedrijven om de inconsistentie en onvoorspelbaarheid van door influencers aangestuurde verkopen aan te pakken.

TikTok’s gegevens over hoe gebruikers omgaan met influencers en hun productdrops kunnen het platform een ​​voorsprong geven bij het voorspellen van de vraag naar dit soort verkopen.

“Het wordt bijna een samenwerking tussen de datawetenschappers en TikTok en de kennis van de influencers van hun eigen publiek”, zegt Rick Watson, CEO van RMW Commerce Consulting. “Als de voorspelling verkeerd is, is het een ramp. Het maakt niet uit of je fulfilment hebt als er geen mensen in de faciliteit zijn om aan de vraag te voldoen of als je niet genoeg voorraad hebt gekocht.”

Verschillende van TikTok’s open logistieke en fulfilmentfuncties hebben als primaire doel het onderzoeken en ontwikkelen van een plan voor een Amerikaans netwerk, wat suggereert dat het bedrijf nog niet helemaal een strategie heeft gekozen.

De functiebeschrijvingen geven echter aan dat er een grootschalige operatie op de planning staat. Een baan in Seattle voor een Logistics Solutions Manager vermeldt “voorraadverplaatsing tussen verschillende magazijnen” en “directe lijntransport”, als gewenste vaardigheden. Voorraad verplaatsen tussen magazijnen via vrachtwagens (line-haul) suggereert een vrij complexe operatie waar veel magazijnbeheerders jaren over doen om te bereiken.

Hertz en Collins zeiden dat TikTok beter af zou zijn met een stapsgewijze aanpak, waarbij ook wordt samengewerkt met externe logistieke dienstverleners.

Veel e-commercebedrijven stappen over van het ene bedrijf naar het andere totdat “op een dag je niet langer via een derde partij gaat omdat je bij elk van die iteraties hebt geleerd”, zei Collins.

Techbedrijven zijn eerder gestruikeld toen ze te snel in deze richting probeerden te rennen.

Het Japanse e-commercebedrijf Rakuten heeft in 2019 twee Amerikaanse fulfilmentbedrijven overgenomen om ze te combineren en dit jaar terug te verkopen aan de oprichter van één. EBay wilde in 2019 logistieke diensten aanbieden via een netwerk van partners, maar het programma is nooit gelanceerd. Shopify heeft meerdere iteraties ondergaan en is van plan miljarden uit te geven om een ​​fulfilmentnetwerk te creëren waarvan experts zeggen dat het nog steeds niet in de buurt komt van de voetafdruk of mogelijkheden van Amazon.

“Er zijn zoveel waarschuwende verhalen”, zei Collins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in