TikTok-moederbedrijf ByteDance ontslaat honderden werknemers

0
98


ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, ontslaat veel werknemers omdat het het op videogames gerichte deel van zijn bedrijf massaal inkrimpt.

ByteDance, het moederbedrijf van de app voor sociale media TikTok, heeft honderden werknemers ontslagen in zijn gaming-divisie. TikTok is een populaire sociale media- en korte mediahub, met zijn sterren die oceanen van inhoud creëren waar kijkers in kunnen verdwalen. Vaak is het het domein van schattige video’s, zoals een 85-jarige opa die een PS5-verjaardag krijgt, en er wordt gedacht van als zijn eigen entiteit.

TikTok is echter eigendom van een nog groter moederbedrijf genaamd ByteDance, dat zijn vingers heeft in veel korte videosites. Dit is echter niet de omvang van ByteDance’s bezit, aangezien het geïnvesteerd is in vele aspecten van de digitale industrie. Onlangs heeft ByteDance besloten om te bezuinigen op één aspect van zijn bedrijf, ten nadele van veel medewerkers.

GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

GERELATEERD: TikTok heeft Andrew Tate permanent verbannen

ByteDance heeft zijn gaming-divisie met een aanzienlijke marge ingekrompen, waardoor veel werknemers zijn ontslagen. Omdat ByteDance niet wordt vermeld, heeft het niet het volledige aantal ontslagen werknemers vrijgegeven, maar van soortgelijke bezuinigingen in andere Chinese techreuzen recentelijk, kan worden aangenomen dat het een groot aantal is. Dit wordt nog verergerd door het feit dat de gaming-divisie van ByteDance tot voor kort grote investeringen van het bedrijf ontving en een van de belangrijkste aandachtspunten was. Net als de FCC-commissaris die TikTok wil verbieden, heeft de belangrijkste drijfveer achter deze inkrimping te maken met informatiebeperking.


China heeft het toezicht op en de beperkingen op de videogame-industrie in 2022 verscherpt, wat heeft geleid tot een gebrek aan nieuwe en opwindende games die in het land worden ontwikkeld, evenals een afname van ongeveer een miljoen reguliere spelers. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de beslissing van ByteDance, en een andere versterkende factor kan zijn dat het aanvankelijk begon te investeren in zijn gaming-divisie in 2020, toen de vraag naar games hoog was omdat de COVID-19-pandemie spelers binnen hield. Nu TikTok een nieuwe functie uitrolt om meer op Twitch te gaan lijken, is het duidelijk dat gamen nog steeds winstgevend is voor TikTok en zijn moedermaatschappij, alleen niet op de manier waarop ByteDance had gehoopt.


Hoewel bepaalde elementen van de gaming-divisie actief zullen blijven om reeds gelanceerde projecten te behouden, zal er in de nabije toekomst geen verdere actieve game-ontwikkeling onder ByteDance plaatsvinden. Dit markeert de aankoop van ontwikkelaar Moonton door ByteDance als een misstap voor beide bedrijven.

Omdat er twee jaar geleden zo zwaar in de gaming-divisie van ByteDance werd geïnvesteerd, betekenen de bezuinigingen nu het verlies van honderden banen. Nu de game-industrie in China met wijdverbreide problemen wordt geconfronteerd, kan het moeilijk zijn voor degenen die worden losgelaten om meer werk te vinden. Omdat veel makers van inhoud te maken hebben met TikTok die nieuwe inhoud en streaming in Rusland opschort, moeten deze ex-ByteDance-medewerkers nu de storm op hun branche in hun thuisland doorstaan.


MEER: Fans van Dungeons and Dragons moeten Avonturen in Aardia volgen op TikTok

Bron: South China Morning Post

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in