TikTok-moeder ByteDance zou aanbieden om $ 3 miljard aan aandelen terug te kopen omdat de beursgang vertraagde

0
106


Trump vaardigt Executive Orders uit die transacties met TikTok en WeChat blokkeren

Drew Angerer/Getty Images Nieuws

ByteDance (BDNCE), het moederbedrijf van de korte video-app TikTok, zou aanbieden om maar liefst $ 3 miljard van zijn aandelen terug te kopen van investeerders als zijn plan voor een beursintroductie staat in de wacht.

ByteDance (BDNCE) biedt investeerders iets minder dan $ 177/aandeel voor een impliciete waardering voor het bedrijf van $ 300 miljard, volgens een Bloomberg-rapport, dat een memo citeerde.

Het nieuws komt na ByteDance (BDNCE)

CFO Julie Gao vertelde een werknemersvergadering dat het bedrijf voorlopig een privé-entiteit blijft, volgens een rapport eerder deze maand. Dat is ondanks een van ’s werelds grootste particuliere waarderingen: ByteDance was op zijn hoogtepunt waarschijnlijk $ 400 miljard waard, en waarschijnlijk dichter bij $ 300 miljard nu te midden van een terugval van de macro-groei.

ByteDance’s TikTok sociale app voor korte video groeide exponentieel en stuurde rimpelingen door de plannen van zijn rivalen, de grootste sociale-medianamen ter wereld: Meta Platforms (META), YouTube (GOOG) (GOOGL), Twitter (TWTR), Snap (SNAP ) en Pinterest (PINS).

De informatie meldde eind oktober dat ByteDance werd gewaardeerd op $ 320 miljard in een verkoop aan een miljardair uit het Midden-Oosten en werd gewaardeerd op $ 350 miljard in een verkoop aan een hedgefonds. De cijfers lagen onder de $ 400 miljard waar de TikTok-moedermaatschappij op werd gewaardeerd in privétransacties voordat China begon met hardhandig optreden tegen de technologiesector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in