TikTok-moeder ByteDance neemt particuliere ziekenhuisketen over

0
114


TikTok-logo’s zijn te zien op smartphones voor een weergegeven ByteDance-logo in deze illustratie, gemaakt op 27 november 2019.

Gezien Ruvic | Reuters

De zorgeenheid van TikTok-moederbedrijf ByteDance in China, Xiaohe Health, heeft een hoogwaardige zorgorganisatie overgenomen, Amcare Healthcare genaamd.

Bloomberg zei dat de deal $ 1,5 miljard waard is.

Amcare Healthcare is in 2006 opgericht in Peking en biedt medische diensten zoals kraamzorg, vrouwengezondheid en kindergeneeskunde. Het exploiteert ook het Amcare Women’s & Children’s Hospital, het belangrijkste merk van Amcare Healthcare in China.

Een woordvoerder van Xiaohe Health bevestigde de overname. Het bedrijf legde niet meteen uit waarom het uitbreidt naar de gezondheidszorg. Maar het is een trend in de technologiesector, omdat bedrijven nieuwe manieren proberen te vinden om klanten te bedienen.

Amazon kondigde in juli aan dat het One Medical overneemt voor ongeveer $ 3,9 miljard. Apple blijft uitbreiden in de ruimte. De Health-app kan medische dossiers opslaan als een patiënt bijvoorbeeld een zorgverlener bezoekt die het systeem ondersteunt, en CEO Tim Cook zei ooit dat de “grootste bijdrage van het bedrijf aan de mensheid” “over gezondheid” zal gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in