TikTok minigamepiloot zinspeelt op heropleving van social gaming

0
83


Jaren geleden veranderden sociale games zoals “FarmVille” de manier waarop mensen online contact maakten met vrienden en lieten een blijvende indruk achter op het traject van invloedrijke platforms zoals Facebook. Aangezien de pandemie mobiel gamen verder in de mainstream heeft geduwd, zou de trend kunnen leiden tot een heropleving van apps zoals TikTok en Facebook’s Instagram.

TikTok lanceerde onlangs een gaming-pilot met partners Vodoo, Nitro Games, FRVR, Aim Lab en Lotum. Volgens TechCrunch, die de pilot bevestigde, zijn de nieuwe minigames te vinden in de TikTok-app tijdens het maken van een video. Wanneer een link naar een minigame wordt gepubliceerd, verschijnt deze als een anker boven de gebruikersnaam van de maker, waar kijkers doorheen kunnen klikken om de game zelf te spelen. Het platform testte vorig jaar eerder de wateren door samen te werken met Zynga, een van de bedrijven die in 2009 het voortouw nam op Facebook-gaming, om een ​​exclusieve danstitel te lanceren.

Bij de lancering waren er zeven gametitels op TikTok, waarvan er momenteel geen geld wordt gegenereerd via advertenties of in-app-aankopen. In plaats daarvan is de test bedoeld om de eetlust van de TikTok-gemeenschap voor gaming te bepalen en of makers het aantrekkelijk vinden om inhoud rond deze titels te maken. Terwijl TikTok nog maar net zijn tenen in het water begint te dompelen, zijn andere platforms, waaronder hoofdrivaal Instagram, begonnen met het zien van zwaardere game-experimenten van merken.

Enorm potentieel

Een mogelijke opleving voor social-based gaming volgt op een grotere verschuiving in de videogame-industrie, die steeds meer verbonden is geraakt door games als ‘Fortnite’, ‘Minecraft’ en ‘Roblox’. Deze multiplayer-platforms zijn bijna sociale netwerken op zichzelf geworden, aangezien gaming uit de nichecategorie breekt en metaverse activeringen toenemen, wat een plek biedt waar individuen met gemeenschappelijke interesses samen kunnen komen.

Bedrijven zoals het kindermerk Osh Kosh B’Gosh, dat een “Fashion Runway”-game op Roblox lanceerde, en Duracell hebben onlangs gaming op verschillende platforms verkend om hun bereik te vergroten en contact te maken met consumenten.

“Er is enorm veel potentieel”, zegt Jonothan Hunt, senior creatieve technoloog bij Wunderman Thompson UK, dat een scrollspel voor Duracell op Instagram heeft gemaakt.

“We zien dat mensen zich willen uiten met alternatieve realiteitseffecten,” voegde Hunt eraan toe. “Gewoon in staat zijn om leuke dingen op hun gezicht te doen” [is leading people] om wat langer op de platforms door te brengen.”

Het competitieve “Bunny Hop”-spel dat Duracell Optimum promoot, debuteerde in juli op de Europese en Aziatische Instagram-kanalen van het merk en vereiste dat spelers een konijn door een hindernisbaan sturen, springend over rotsen, cactussen en muren. Dankzij Duracell-batterijen op punten in het spel kon het konijn gemakkelijk door de obstakels heen breken, en de score werd getabelleerd op basis van de hoeveelheid ononderbroken gameplay die een gebruiker had. Degenen met de hoogste scores konden Duracell-producten winnen.

“We waren verrast om gemiddeld 2,5 minuten speeltijd te vinden”, zei Hunt. “Dat is een stuk hoger dan de gemiddelde scrollsnelheid op sociale media.”

Deelbaarheid in de schijnwerpers

De sleutel tot succes is uitvoering en begrip dat niet alle spelplatforms hetzelfde zijn. Een ‘Fortnite’-eiland maken is heel iets anders dan een game ontwikkelen die consumenten niet alleen willen spelen, maar ook sociaal willen delen.

“Mensen zijn niet gewend om een ​​spel op social media te spelen, dus we moesten het simpel houden,” zei Hunt.

Een van de cruciale elementen bij het maken van de game was het gebruik van Meta’s Spark augmented reality (AR) -platform. De tool wordt traditioneel gebruikt om AR-ervaringen te creëren, zoals het passen van outfits of uitdrukkingen. Door het toe te passen op de “Bunny Hop”-game, konden spelers hun ervaringen personaliseren en hun scores in realtime delen.

“Je wilt iets maken dat gemakkelijk te delen is,” zei Hunt. “Op het moment dat ons Bunny Hop-spel eindigt, kun je het meteen delen in Stories, en dat betekent dat je vrienden er gewoon naar toe kunnen gaan en het ervaren.”

De industrie zal in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer sociale gaming-experimenten en -programma’s zien. Afgelopen november lanceerde sociaal creatief bureau We Are Social een gaming-divisie om merken te helpen betekenisvolle ervaringen te creëren in gaming- en esports-omgevingen. Bij de aankondiging van de divisie zeiden leidinggevenden van bureaus dat ze gaming zien als een kernaanbod voor hun bedrijf binnen sociale media, niet los daarvan.

“Wij geloven dat gaming sociaal is, niet iets dat in een hokje moet worden geplaatst van het werk dat we al doen”, zegt Mobbie Nazir, Chief Strategy Officer van We Are Social, in een verklaring. “Gaming is de afgelopen jaren een kernonderdeel van ons bedrijfsaanbod geworden en met de lancering van deze praktijk zullen we nog meer merken kunnen helpen een sociaal geleide benadering van hun spelstrategieën te volgen.”

Naarmate meer bureaus en marketeers de ruimte betreden, zullen ideeën die enkele van de unieke eigenschappen van social inclusief de gebruiksfrequentie kan ook worden meegenomen in de gameplay.

“De toekomst zit vol mogelijkheden”, zei Hunt. “Er is zoveel dat kan worden gedaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in