TikTok-merkloyaliteit stijgt naarmate Instagram, Facebook terrein verliest

0
101


Duik briefing:

  • TikTok heeft het afgelopen jaar een sterke opleving gezien in merkentrouw, volgens de dit jaar Analyse van merksleutels Loyaliteitsleiders gedeeld met Marketing Dive. Van de 100 bedrijven die de lijst haalden, steeg TikTok van plek 21 naar nummer 5, terwijl Facebook 17 plekken daalde en Instagram zes.
  • Bovenaan de lijst staat Apple, dat vorig jaar van plek nr. 2 steeg en Amazon heeft onttroond, dat nu de tweede plaats inneemt. Daarachter zitten Domino’s, Disney+ en TikTok.
  • Sommige merken zijn nieuw in de lijst, waaronder Moderna en Pfizer, Paramount+, Tesla, Beyond Meat en Impossible Foods. De opkomst en ondergang van merken op de lijst vertegenwoordigen een spil in de prioriteiten van de consument, waarvan vele kunnen worden toegeschreven aan de pandemie.

Duikinzicht:

De lijst met loyaliteitsleiders van dit jaar weerspiegelt in veel opzichten de uitdagingen en kansen waarmee bedrijven worden geconfronteerd te midden van verschuivende consumentenbelangen als gevolg van economische onzekerheid en de terugtrekking van pandemiegerelateerde beperkingen.

TikTok, dat snel de lieveling van sociale media is geworden, zag een van de grootste sprongen op de lijst, 16 plaatsen hoger dan het jaar ervoor. TikTok heeft in veel opzichten de basis gelegd voor zowel korte video’s als winkelbare inhoud, terwijl anderen vergelijkbare functies hebben overgenomen, bijvoorbeeld Facebook heeft onlangs de functie voor live winkelen gedumpt ten gunste van het kortere videoformaat, Reels. YouTube heeft ook vergelijkbare functies geïntegreerd, en Instagram heeft onlangs een flauwekul gekregen door gebruikers voor het zo nauw volgen van het Byte-Dance-platform.

Ondanks het gebruik van lookalike-modellen zakte YouTube vijf plaatsen naar nr. 21, Instagram zakte zes plaatsen naar nr. 15 en Facebook’s plaats op de loyaliteitsleiderslijst daalde met 17 plaatsen, waardoor het op nr. 46 bleef. Meta, eigenaar van zowel Instagram als Facebook, zag zijn allereerste omzetdaling in het tweede kwartaal van dit jaar. Google, eigenaar van YouTube, daalde ook met twee plaatsen. Alphabet, het moederbedrijf van de twee, voldeed niet aan de omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal. Twitter daalde met negen plaatsen naar nummer 47, een weerspiegeling van voortdurende uitdagingeninclusief het door Elon Musk aangewakkerde drama.

Naarmate streaming steeds populairder wordt, strijden platforms om loyaliteit van de consument, en sommige lijken het beter te doen dan andere. Netflix zakte vorig jaar vijf plekken op de lijst naar nummer 8. De streamer is onlangs begonnen met het maken van plannen voor zijn advertentie-ondersteunde platform en rapporteerde in het tweede kwartaal minder abonneeverlies dan verwacht, hoewel er nog steeds 970.000 accounts verloren gingen. De hoogst gerangschikte streamerDisney+, verslaan de verwachtingen van Wall Street voor het tweede kwartaal en zit op nummer 3 op de lijst met loyaliteitsleiders, drie plaatsen gestegen. Apple TV steeg zes plekken van het jaar ervoor naar nummer 14.

Nieuw op de lijst, Paramount+ dook op op plek 51. Het platform, gelanceerd in 2021, heeft onlangs zijn inspanningen uitgebreid om consumenten en werkte samen met Walmart als zijn officiële streamingplatform voor zijn Walmart+ loyaliteitsprogramma.

Dit is het 14e jaar dat Brand Keys merken heeft ondervraagd, die dit jaar in totaal 1.624 merken en 142 categorieën telden en werd uitgevoerd in augustus. Van de categorieën waren retailmerken goed voor bijna een kwart (22%) van de loyaliteitsleiders. Daarachter staan ​​eten en drinken (16%) en technologie (13%).

Veel verschuivingen naar de enquête weerspiegelen de overweldigende angst van consumenten voor een recessie. Dit jaar steeg Costco met 18 plaatsen naar nr. 50 en Sam’s Club steeg met 16 plaatsen naar nr. 53, wat de mogelijkheid vertegenwoordigt dat sommigen meer waarde in bulk kopen uit angst voor tekorten aan het aanbod en stijgende kosten. Dollar Tree steeg met 11 plaatsen naar nr. 63, en fastfoodketen McDonald’s steeg met maar liefst 17 punten naar plaats nr. 55. Andere verschuivingen vertegenwoordigen een groeiende passie voor duurzaamheid – Tesla staat voor het eerst op de lijst (nr. 100 ), wat aangeeft dat er belangstelling is voor elektrische voertuigen, en Beyond Meat maakte zijn debuut (nr. 82), terwijl Impossible Foods op nr. 90 binnenkwam.

Pandemie-aangedreven verschuivingen zijn ook zichtbaar, waarbij de makers van COVID-19-vaccins Moderna en Pfizer voor het eerst de lijst maken op respectievelijk plek 39 en 6 – een overweldigende knipoog naar wijdverbreide gezondheidsproblemen. Clorox en Purell daalden respectievelijk met 41 en 52 plaatsen, een steile daling die waarschijnlijk correleert met een gemak van pandemische beperkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in