TikTok-medewerkers gaan door met ondernemingsraden

0
13


TikTok-medewerkers vormen stilletjes ondernemingsraden over de hele wereld, wat een groeiende beweging markeert onder werknemers van het Chinese sociale mediaplatform om betere arbeidsomstandigheden te organiseren en te eisen.

Een ondernemingsraad in Berlijn houdt zijn eerste formele verkiezingen op 12 oktober, terwijl in Polen, Frankrijk en Zuid-Korea de afgelopen 18 maanden soortgelijke vertegenwoordigende organen zijn gevormd, bewegingen die niet eerder waren gemeld.

Het komt omdat TikTok-medewerkers in Europa en de VS onlangs hebben geklaagd over een agressieve werkcultuur bij het snelgroeiende bedrijf. TikTok zei dat zijn teams flexibele uren werken om samen te werken met collega’s over de hele wereld en worden ondersteund door gezondheids- en welzijnsaanbiedingen.

TikTok verhoogde zijn Europese omzet in 2021 bijna verzesvoudigd tot $ 990 miljoen, maar boekte een verlies van $ 896 miljoen, een stijging met een derde in vergelijking met 2020, grotendeels gedreven door het inhuren van meer dan 3.000 medewerkers.

De formalisering van deze raden weerspiegelt het streven van sommige werknemers om ervoor te zorgen dat ze officieel worden vertegenwoordigd en geraadpleegd over zaken als herstructurering, arbeidsvoorwaarden en beloning.

“Dit is een enorme mijlpaal voor techwerkers die vechten voor een eerlijke deal van bazen over loon en arbeidsvoorwaarden”, zegt Martha Dark, directeur van tech-justitiegroep Foxglove. “Over de hele wereld organiseren techneuten zich, werken ze samen en bouwen ze relaties op over de grenzen heen.”

Socialmediabedrijven herkennen arbeidsbewegingen zelden. Twitter en Meta, dat eigenaar is van Facebook en Instagram, hebben geen formele vakbonden, maar het personeel van Google-moeder Alphabet, dat eigenaar is van YouTube, vormden vorig jaar een vakbond in wat het de eerste in zijn soort noemde.

Het komt ook zelden voor dat Chinese particuliere bedrijven internationaal georganiseerde arbeidsgroepen hebben, hoewel sommige staatsbedrijven filialen van hun eigen vakbond in het buitenland hebben. TikTok is eigendom van het in Peking gevestigde ByteDance.

Ondernemingsraden zijn in veel EU-landen een wettelijk recht voor bedrijven van een bepaalde omvang, hoewel hun rechten van staat tot staat verschillen. Ze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat medewerkers input hebben over zaken als lonen, uren en arbeidsomstandigheden. Ze vertegenwoordigen alle werknemers behalve leidinggevenden, in tegenstelling tot vakbonden, die optreden voor de belangen van hun leden en stakingen kunnen organiseren.

Voormalige en huidige werknemers in zowel Duitsland als Polen hebben de Financial Times verteld dat ze vaak onregelmatige uren en overuren moesten maken om aan de eisen te voldoen. Deze mensen hadden ook het gevoel dat er onrealistische doelen waren gesteld, er werd niet naar hun zorgen over de werkpraktijken geluisterd en ze werden door het management berispt omdat ze de doelen niet haalden.

De meer dan 400 medewerkers van TikTok’s kantoor in Berlijn zullen 11 leden kiezen die zullen worden geraadpleegd over lonen, uren en arbeidsvoorwaarden, evenals technische operaties zoals veranderingen in technologie.

Medewerkers uit Berlijn hebben sinds 2020 geprobeerd een raad te vormen. Ze kregen te maken met tegenstand van het management, dat in beroep ging tegen eerdere inspanningen bij de Duitse arbeidsrechtbanken. De wet vereist dat verkiezingen persoonlijk plaatsvinden en de eerste inspanningen werden virtueel georganiseerd tijdens de pandemie.

Leidinggevenden werden er ook van beschuldigd de procedure te verstoren door met valse namen deel te nemen aan de virtuele verkiezingen, aldus meerdere betrokkenen.

In Duitsland verliet een werknemer die campagne had gevoerd voor de ondernemingsraad het bedrijf nadat ze naar verluidt door het management onder druk waren gezet om te stoppen, volgens meerdere mensen die bekend waren met het vertrek. Een ander personeelslid dat hielp bij het vormen van de raad, kreeg een schikking en werd gevraagd om te vertrekken, zeiden twee voormalige werknemers.

Volgens de Duitse wet zijn werknemers die het verkiezingsproces initiëren en ondernemingsraadsleden beschermd tegen ontslag voor de duur van hun ambtstermijn en tot een jaar daarna. In uitzonderlijke omstandigheden kan het dienstverband worden beëindigd met instemming van de ondernemingsraad.

TikTok zei dat het geen commentaar geeft op individuele werknemers.

De Duitse vakbond Verdi, die TikTok-personeel heeft geholpen bij het opzetten van de raad, zei dat het zou proberen een landelijk orgaan te vormen. Het socialemediaplatform heeft twee hoofdkantoren in Duitsland, zowel in Hamburg als in Berlijn.

“Sinds Verdi erbij betrokken raakte, heeft TikTok zijn houding volledig veranderd, is het coöperatief geworden en is het gestopt met proberen de ondernemingsraad te blokkeren”, zegt Hikmat El-Hammouri, een Verdi-functionaris.

“Als je een slim bedrijf bent, weet je dat je dit proces niet kunt blokkeren omdat het onderdeel is van de democratie en beschermd wordt in de Duitse grondwet.”

De Duitse ondernemingsraden behoren tot de machtigste in de EU. Werkgevers zijn verplicht hun mening te horen alvorens tot bepaalde besluiten te komen en rekening te houden met de mening van de ondernemingsraad. De raad heeft enkele vetobevoegdheden, die voor de rechtbank kunnen worden aangevochten.

In Polen hebben medewerkers het recht om vooraf geïnformeerd te worden over de activiteiten van het bedrijf en over eventuele wijzigingen in structuur, beloning of contractuele relaties. In tegenstelling tot Duitsland worden ze niet geïnformeerd of geraadpleegd over individueel ontslag van werknemers en kunnen ze geen bedrijfsbeslissingen tegenhouden.

De ondernemingsraad werd in juli van dit jaar gevormd, met een senior HR-vertegenwoordiger die aanbood om de vorming van de raad te leiden, waar sommige werknemers kritiek op hadden, zei een persoon.

“TikTok steunde de oprichting van een ondernemingsraad in Polen volledig en hield zich van begin tot eind aan het juiste juridische proces”, aldus het bedrijf.

TikTok zei dat er in mei vorig jaar in Frankrijk een ondernemingsraad is gevormd en in december vorig jaar een arbeidsbeheerraad in Zuid-Korea.

Het bedrijf zei dat het “de rechten van werknemers volledig ondersteunt” en open communicatielijnen voor het personeel bevordert via interne forums en anonieme enquêtes. Het weigerde de FT in contact te brengen met werknemers uit Zuid-Korea of ​​Frankrijk en de FT kon geen van hen onafhankelijk bereiken.

Aanvullende berichtgeving door Madeleine Speed ​​en Yuan Yang in Londen, Akila Quinio in Parijs en Song Jung-a in Seoul.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in