TikTok-manager schiet tekort bij vragen over China

0
93


De Chief Operating Officer van TikTok heeft vragen gesteld over het al dan niet overhandigen van gegevens aan China

Vanessa Pappas is de eerste TikTok-topman geworden die vragen van wetgevers beantwoordt over de vermeende banden van het bedrijf met Peking.

Pappas werd geconfronteerd met leden van de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid en Regeringszaken.

Amerikaanse functionarissen vroegen of TikTok gegevens deelt met de Chinese regering. Maar Pappas kon niet bevestigen of het bedrijf gegevens deelt en of het de informatie-uitwisseling kan afsnijden.

“ByteDance is opgericht in China, maar we hebben geen officieel hoofdkantoor als een wereldwijd bedrijf”, zei ze.

TikTok is eigendom van ByteDance, gevestigd in China.

Het populaire platform voor het delen van video’s heeft te maken gehad met een reeks onderzoeken door Amerikaanse autoriteiten, waaronder door voormalig president Donald Trump, die een uitvoerend bevel plaatste om niet-gespecificeerde “transacties” met de Chinese eigenaren van de app te beperken.

“Ik ben bezorgd dat u de vraag niet kunt beantwoorden, behalve om te zeggen dat u niet de toezegging zult doen om deze gegevens naar China te blokkeren”, zei senator Rob Portman tijdens de hoorzitting.

“We hebben ook zeer strikte toegangscontroles rond het type gegevens waartoe ze toegang hebben en waar die gegevens worden opgeslagen, hier in de Verenigde Staten. En we hebben ook gezegd dat we die gegevens onder geen beding aan China zouden geven.”

VANESSA PAPPAS, TIKTKOK CHIEF OPERATIONELE OFFICER

De uitvoerende macht hield vol dat de Chinese regering “op geen enkele manier, vorm of vorm – periode” controle heeft over het bedrijfsbeleid van TikTok.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in