TikTok-makers ondertekenen belofte om niet met Amazon samen te werken te midden van Union Battle

0
69


  • Een groep makers van Gen Z TikTok weigert met Amazon samen te werken totdat het voldoet aan de vakbondseisen.
  • De groep besloot de campagne te lanceren na het bestrijden van vermeende vakbondsafbrekende tactieken bij Starbucks.
  • Creators vertellen Insider dat TikTok zich leent voor activisme vanwege het algoritme.

Jonge activisten op TikTok proberen hun aantal volgers te gebruiken om het hoofd te bieden aan de e-commerce-gigant Amazon.

Dinsdag kondigde een groep van 70 TikTok-makers met een collectieve aanhang van 51 miljoen mensen “People Over Prime” aan, een belofte om niet met Amazon samen te werken of het sponsorgeld van het bedrijf aan te nemen totdat het voldoet aan de eisen van de Amazon Labour Union.

De campagne werd georganiseerd door Gen Z for Change, een coalitie van jonge TikTok-makers en activisten.

Elise Joshi, een 20-jarige TikTok-maker en strategiedirecteur bij Gen Z for Change, zei dat de groep besloot zich op Amazon te richten na een eerdere campagne ten gunste van vakbondswerkers van Starbucks. In februari stuurde de groep meer dan 140.000 valse sollicitaties naar Starbucks-locaties die arbeiders hadden ontslagen die vakbondsacties hadden georganiseerd.

“Dus, wat is een groter doelwit dan het grootste bedrijf dat bijna het grootste aantal werknemers in het land in dienst heeft?” voegde ze eraan toe over hun volgende doelwit, Amazon.

Joshi zegt dat ze hoopt de campagne ‘People Over Prime’ uit te breiden naar zoveel mogelijk makers.

Connor Hesse, een 19-jarige maker, zei dat het ontwerp van TikTok zich leent voor activisme. “Het is een stuk gemakkelijker om het woord op TikTok te verspreiden, omdat het gemakkelijker is om viraal te gaan en meer mensen je spullen te laten zien in plaats van Instagram en Twitter. Dat is gewoon hoe het algoritme werkt,” zei hij.

Hij zei dat TikTok een “veilige plek is geworden voor activisten die met hun gemeenschappen proberen te praten”.

Gen Z for Change zegt dat een aantal makers die de “People Over Prime”-belofte ondertekenden, in het verleden met Amazon hadden samengewerkt via het influencer-programma. Het initiatief biedt makers van inhoud een betaling in ruil voor het linken naar Amazon “storefronts” met aanbevolen producten.

De groep zegt dat alle 70 leden van de campagne zullen weigeren met Amazon samen te werken totdat het voldoet aan de vakbondseisen, waaronder een minimumloon van $ 30 per uur, betere arbeidsomstandigheden en een einde aan alle vakbondsafbrekende tactieken.

Het eerste Amazon-magazijn stemde in april voor een vakbond op Staten Island, maar er zijn een aantal extra vakbondsinspanningen aan de gang op verschillende magazijnlocaties in het hele land.

“Amazon is een miljardenbedrijf met een winst van miljoenen miljoenen dollars die ze gebruiken voor het terugkopen van aandelen en dividenden”, zei Joshi. “Ze hebben de mogelijkheid om mensen 30 dollar per uur te geven, en dat doen ze niet.”

In een verklaring aan Insider zei Amazon: “De gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze werknemers is onze topprioriteit. We zijn al onze werknemers dankbaar voor hun tijd, talent en harde werk elke dag. We hebben geïnvesteerd miljarden dollars aan nieuwe veiligheidsmaatregelen, technologieën en andere innovatieve oplossingen die onze werknemers beschermen.We hebben ons wereldwijde team voor gezondheid en veiligheid op de werkplek uitgebreid tot meer dan 8.000 werknemers over de hele wereld die de innovatie, technologie en gegevens van Amazon gebruiken om ervoor te zorgen dat we onze werknemers veilig te houden. We doen er alles aan om onze werknemers de middelen te geven die ze nodig hebben om succesvol te zijn, tijd te creëren voor regelmatige pauzes en een comfortabel werktempo, en rechtstreeks samen te werken met iedereen die extra ondersteuning nodig heeft om hun doelen te bereiken. We werken ook nauw samen met gezondheids- en veiligheidsexperts en wetenschappers, voeren dagelijks duizenden veiligheidsinspecties uit in onze gebouwen en hebben honderden wijzigingen aangebracht als gevolg van feedback van medewerkers over hoe we over hun welzijn op het werk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in