TikTok-makers moedigen salarisdeling aan om loonkloven te voorkomen

0
82


  • TikTokers stimuleren salaristransparantie onder collega’s om loonkloven te identificeren en discriminatie te voorkomen.
  • Uit een recent onderzoek bleek dat 15% van Gen X het prettig vindt om over geld te praten met goede vrienden, vergeleken met 37% van Gen Z.
  • Het bespreken van uw salaris is een federaal beschermd recht onder de National Labor Relations Act.

Hoewel sommigen het onprofessioneel vinden om de details van uw beloning met collega’s te bespreken, is het onderwerp van salaristransparantie steeds populairder geworden op de werkplek, aangezien jonge professionals zich uitspreken tegen loondiscriminatie.

Recente trends op sociale media rond het onderwerp geven een glimp van de veranderende normen rond het bespreken van salarissen op de werkplek. Op TikTok is er een opkomst van makers die de discussie over beloning onder collega’s aanmoedigen en advies geven over hoe ze door het gevoelige onderwerp kunnen navigeren.

Carrièrestrategiecoach Tiffany Uman adviseerde een commentator die net ontdekte dat ze $ 8.000 minder verdienen dan een collega om “een gesprek over salarisbeoordeling te beginnen” met hun baas.

Een andere maker, bekend als Attorney Ryan, kreeg bijna 400.000 likes op zijn video die salarisdiscussie aanmoedigde als een manier om ‘loondiscriminatie’ te voorkomen.

“Eigenlijk een keer gedaan (salaris bespreken)”, schreef een commentator. “Bedrijf is geliquideerd en was één persoon 8 maanden achterstallig loon verschuldigd.”

Hoewel de professionaliteit van het bespreken van salaris waarschijnlijk zal blijven worden besproken, is het een federaal beschermd recht onder de National Labor Relations Act. En hoewel het voor sommigen als taboe kan worden beschouwd, is er bewijs dat er binnen bedrijven loonverschillen tussen rassen en mannen bestaan.

In 2021 schatte bedrijfsadviesbureau McKinsey & Company dat ongeveer 2 miljoen zwarte Amerikanen in de economische klasse zouden kunnen klimmen als ze evenveel betaald zouden krijgen als hun blanke collega’s, zegt CBS in het rapport.

Compensatie-expert David Turetsky vertelde CBS “er is geen manier om rond te komen” loontransparantie. Hij zegt dat het de toekomst is, grotendeels dankzij de inspanningen van jonge professionals.

Turetsky’s overtuiging wordt ondersteund door een in september gepubliceerde GoBankingRates-enquête. Toen de respondenten van de enquête werd gevraagd of ze hun salaris met goede vrienden hadden besproken, antwoordde 37% van de Gen Z-ers “ja”, terwijl slechts 15% de Gen X-ers hetzelfde antwoordden.

“Oudere generaties hebben geleerd niet over geld te praten en dat het onderwerp zelf taboe is”, zegt etiquette-expert Elaine Swann in het rapport. “Jongere mensen zijn over het algemeen veel opener over allerlei dingen – alles van hoeveel ze voor iets hebben betaald tot hoeveel ze verdienen.”

Ondanks de kijk van de jongere generatie op salarisdiscussies, zei Turetsky dat deze gesprekken niet altijd gemakkelijk te voeren zijn.

“Het kan zijn dat je collega tegen je liegt en met je speelt om te zien wat je verdient. Ze laten misschien niet al hun kaarten zien. Of je ontdekt dat ze een bonus verdienen en jij niet,” zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in