TikTok maakt van Costco een modemagneet

0
101


22 aug. 2022

Gebruikers van TikTok en andere sociale platforms delen hun vondsten bij Costco, waardoor de warenhuisclub een bestemming wordt voor koopjesmode.

De zoekterm “costco kleding vondsten”, op TikTok heeft 1,8 miljard views. Onder populaire hashtags op TikTok, #costcofashion heeft 5,8 miljoen views; #costcocouture, 5,1 miljoen; en #costcoclothes5,3 miljoen.

De TikTok-berichten tonen korte video’s van fashionista’s die opscheppen over het vinden van grote deals van Tommy Hilfiger, Pendleton, Puma, DKNY, Uggs, Calvin Klein, Fila en tal van andere mode-, casual en actieve merken.

@theashleybell

Costco komt eraan #costcofinds #costcotiktok #fila #whatibought #outfitinspo

♬ origineel geluid – Ashley Bell

De pandemie heeft de aantrekkingskracht vergroot van casual en comfortabele kleding die Costco veel op zijn verkoopvloer heeft.

“Het draait allemaal om comfort”, vertelde de in Californië woonachtige shopper Tiffany Weis aan de modeblog Raffinaderij29. “Het is een beetje als een geheel nieuwe mentaliteit.”

De 53-jarige zei dat ze “nooit had gedacht” om voor 2020 kleding bij Costco te kopen.

Costco verdient ook punten door enkele van de populaire modemerken te bemachtigen en trendy te zijn. Het gemak van one-stop-shopping en geld besparen is aantrekkelijker te midden van stijgende gasprijzen en ongebreidelde inflatie.

“Ik denk dat veel mensen gewoon echt geïnteresseerd zijn in de betaalbaarheid, het gemak en dan een beetje deelnemen aan deze hype, wat een heel interessant fenomeen is voor Costco,” Frances Sola-Santiago, de auteur van de Raffinaderij29 artikel, vertelde NPR.

De actie op sociale media, die ook plaatsvindt met “hauls” op Instagram en YouTube, brengt Costco’s in-store speurtochtervaring online. Costco kan een diepere breedte bieden in vergelijking met een typische off-pricer. Een deal voor Hunter-laarzen wordt bijvoorbeeld hoog gestapeld in een breed scala aan maten.

@costcocouture

Costco Couture 31-8-21 #costcocouture #costco #hunterboots #costcofashion #costcofinds #costcobuys #costcomusthaves #fypシ #fallfashion

♬ Alleen meisje in september – veggibeats

Net als bij off-pricers, is een deel van de aantrekkingskracht het ontdekkingsproces en de sensatie van het scoren van een deal in een onverwachte ruimte.

“Veel van mijn kleding die ik draag, krijg ik elke dag complimenten,” Jennifer Maldonado, die het TikTok-account beheert @costcocouture, vertelde NPR. “En ik zeg altijd dat het van Costco is, en ik krijg hetzelfde antwoord – zoals een lege blik op hun gezicht. Zoals, echt – Costco? Klopt, ja.”

DISCUSSIE VRAGEN: Waarom gaan Costco-modevondsten viraal op sociale media? Denkt u dat Costco actie moet ondernemen om voort te bouwen op de buzz op sociale media of zou dat waarschijnlijk averechts werken?

hersenvertrouwen

“Waarom gaan Costco-modevondsten viraal op sociale media?”

wpDiscussie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in