TikTok Live Shopping is booming in 2022. Hoe kunnen kleine bedrijven hiervan profiteren?

0
216


“TikTok Shop LIVE heeft mijn bedrijf volledig veranderd”, beweert Sumayah Saadi, een LSE-student die haar online winkel voor het eerst opzette met als doel betaalbare, bescheiden mode te bieden in februari 2021 terwijl ze nog op de universiteit zat.

Met meer dan 55000 volgers heeft Saadi’s bedrijf een aanzienlijke groei doorgemaakt sinds TikTok Shop LIVE is omarmd
IVE
s. “De eerste keer dat we live gingen, gewoon om het te proberen, verdienden we £500 in 30 minuten. Ik vond dat een geweldig resultaat voor zo’n korte tijd, dus we gingen door. Nu is het voor ons niet ongehoord om £ 50.000 te verdienen met verkopen in het VK tijdens een live-uitzending van slechts 2 uur en ik zou graag elke dag de hele dag live verkopen,’ legt ze uit, sprekend via een videogesprek.

“Het afgelopen jaar hebben we gezien dat verkopers van elke omvang hun bedrijf transformeerden via TikTok Shop, waarbij ze optimaal gebruik maakten van functies zoals in-feed video’s en livestreams om hun producten onder de aandacht te brengen van de betrokken community van TikTok”, zegt Patrick Nommensen, Senior Director , E-commerce operaties bij TikTok.

“Het was geweldig om te zien hoeveel handelaren nu verkopen via TikTok Shop, van bekende namen tot kleine bedrijven van eigen bodem.”

Om evenementen met meerdere verkopers aan te moedigen, heeft TikTok onlangs een reeks TikTok Shop LIVE-evenementen gelanceerd. Deze waren enorm succesvol, met hun recente Summer Sale-evenement met meer dan 276 miljoen LIVE-views en bijna 135 miljoen views op bijbehorende hashtags.

Het interactieve karakter van live verkopen maakt het perfect voor bijna elk type product – van sieraden, accessoires, bagage en een onverwachte hit – voetbalruilkaarten. Nommensen benadrukt schoonheid en mode als twee toppresteerders, dankzij TikTok’s erfgoed als “een thuis voor #beautyhacks en creatieve #makeuptransformaties evenals opkomende schoonheidsmerken.”

Word ontdekt

“Het genereren van £ 10.000 aan verkopen in één sessie op TikTok Shop LIVE gaf me vertrouwen als ondernemer”, zegt Nisrin Kachar. Ze is een topcreator sinds het begin en heeft haar account laten groeien van 260.000 naar 480.000 volgers sinds ze begon met verkopen via TikTok Shop.

“Met meer keuze in online winkelen dan ooit tevoren, houden mensen van de interactie van live verkopen. Het voelt alsof een vertrouwde vriend door de overweldigende eindeloze keuze heen snijdt en zegt “dit moet je proberen”.

Het belangrijkste is om vertrouwen op te bouwen en authentiek te zijn, daarom weiger ik iets te promoten waar ik niet echt van hou”, legt Kachar uit.

“Een deel van de magie van TikTok is het gemak van organische vindbaarheid. Onze inhoudservaring is samengesteld voor de interesses van mensen en ontworpen voor verkenning, wat betekent dat iedereen en elk merk kan worden ontdekt, ongeacht hoeveel volgers ze hebben”, vervolgt Nommensen.

Wat volgt?

Met een klant die zich steeds meer op zijn gemak voelt met winkelen op een sociale manier, lijkt TikTok klaar om het publiek te vangen dat wil kopen van hun favoriete merken en makers. TikTok Shop LIVE is een belangrijk aandachtspunt voor het toekomstige platform, waarbij voortdurend nieuwe functies worden ontwikkeld om de winkelervaring te verbeteren.

Nommensen legt uit: “Deze variëren van nieuwe tools en functies, zoals het houden van livestream-verkoopevenementen om merken te helpen producten te verkopen, tot het bieden van een naadloze koopervaring aan onze community waar ze trending nieuwe items kunnen kopen zonder het platform ooit te verlaten.”

Hoe aan de slag?

Voor alle kleine bedrijven die hun stempel willen drukken op TikTok, onthoud dat dit zo is, zoals TikTok het zelf omschrijft, een entertainment platform in de eerste plaats”.

“Een geweldig voorbeeld is Made By Mitchell, een Britse make-upartiest die bekend staat om zijn authenticiteit en inclusieve benadering van make-up. Het iconische item ‘blursh’ van het merk werd al snel een van de populairste items op TikTok Shop vanwege de virale inhoud van Mitchell’s video’s met meer dan 500.000 likes”, benadrukt Nommensen.

Mitchell Halliday, oprichter van Made by Mitchell, vergelijkt verkopen op TikTok Shop LIVE met een “moderne QVC
QVCA
”.

“Mensen houden van interactie, en door die interactie voelt het minder als het kijken naar een verkooppraatje en meer als chatten met een vriend”, legt hij uit.

Hij adviseert bedrijven die nieuw zijn op het platform om zich te blijven aanpassen, elke dag iets nieuws te proberen en je contentplan elke vier tot vijf weken op te schudden.

“Blijf vooral dicht bij uw merkbetekenis. Voor mij is onderwijs zo’n sterke focus, dus hoewel ik de inhoud zal aanpassen en veranderen om relevant te blijven, veranderen mijn waarden en merkbetekenis niet”, schetst Halliday.

Hoewel het ontmoedigend kan zijn om jezelf op een nieuw platform te vestigen, is het duidelijk dat de beloningen er zijn voor de merken die bereid zijn de sprong te wagen.

Zoals Nommensen het stelt: “zoals bij elk nieuw kanaal, is er testen en leren bij TikTok Shop, maar zolang verkopers een agile mindset en flexibele benadering behouden, kunnen ze snel ontdekken wat werkt en hoe ze succes kunnen behalen op het platform. Hoewel het lijkt in eerste instantie misschien een sprong, maar de overweldigende feedback van verkopers, makers en onze community is dat het de moeite waard is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in