TikTok legt uit waarom het ‘frustrerend’ is, trends zoals ‘schone meisjesesthetiek’ zijn nu zo populair

0
123


Een van de meest dominante TikTok-trends om duizend denkstukken en zoekgestuurde artikelen voort te brengen, is de ‘schone meisjesesthetiek’.

De problematische naamgeving terzijde – als je niet bij het uiterlijk past, word je dan als “vies” beschouwd? – het idee achter wat een ‘schoon meisje’ is, wordt gecategoriseerd als een ‘off-duty model’ met minimale make-up, glad haar, gouden sieraden en een glanzende lip.

“Clean girl” op TikTok heeft bijna 2 miljard views. De vrouwen die de hashtag domineren, zijn overwegend wit, dun en gezond, met een huid die schijnbaar onberispelijk is. Het schone meisje heeft ook een hele levensstijl om naar te streven, met citroenwater en een badkamer die eruitziet als de binnenkant van een Sephora.

Als het voelt alsof TikTok elke trend op de een of andere manier heeft veranderd in een “nieuwe esthetiek” of “-kern”, is het niet verloren gegaan aan andere makers zoals Catherine Lopez die deze looks eerder hebben gezien – alleen niet aan blanke vrouwen.

“Deze esthetiek is niet het begin en ook niet het enige voorbeeld van witte makers die deelnemen [in] een cultuur omdat het momenteel trending is, “legde Lopez uit aan In The Know. “[‘Clean girl’] in het bijzonder impliceerde dat blanke makers de pioniers waren van deze opwindende nieuwe look, terwijl de realiteit was dat veel van de elementen in deze trend sinds de jaren ’90 populair waren onder zwarte en bruine vrouwen.

Het probleem is dat er weinig krediet of erkenning lijkt te zijn voor de geschiedenis achter deze look, die de geschiedenis uitwist van wat anderen online noemen “een nietje voor zwarte en Latina vrouwen.”

“Het is ongelooflijk frustrerend”, voegde Lopez eraan toe. “Als we de eer geven aan blanke makers, impliceert dit dat degene die de trend blijft dragen nadat deze voorbij is, geen contact meer heeft; terwijl naar waarheid zwarte en bruine vrouwen elementen van deze esthetiek hadden gedragen voor, tijdens en na de creatie ervan.

Lopez maakt een goed punt over hoe snel TikTok-trends stijgen en dalen en wat het betekent voor app-gebruikers om een ​​look te noemen die altijd al een nietje is geweest voor gekleurde vrouwen ‘verouderd’.

“[I’m] maakte zich zorgen over hoe snel de naam en perceptie van een look kan veranderen op basis van wie het droeg, “vervolgde Lopez. “Er waren een paar andere TikTok-geluiden/trends geweest met betrekking tot blanke vrouwen die zich hun ‘getto’-dagen herinnerden, en veel van wat ze in die TikToks droegen leek op de ‘clean girl’-look van vandaag.”

Vechten voor makers om de geschiedenis van de clean girl-esthetiek te erkennen, is op dit moment zeker niet het meest urgente probleem ter wereld. Maar Lopez stelt dat TikTok-gebruikers veel kunnen winnen door makers te volgen en meer te weten te komen over perspectieven, niet alleen als het gaat om raciale kwesties.

“Ik zou mensen ten zeerste aanraden om naar hun FYP te kijken en te zien wat voor soort inhoud hen wordt voorgesteld”, zei ze. “Volg en geniet van de inhoud van POC-makers wanneer ze leven en gewoon bestaan. Het is een beetje achterlijk om alleen naar verschillende perspectieven te zoeken als het gaat om raciale kwesties, en dan terug te keren naar het consumeren van niets anders dan inhoud die is gemaakt door blanke makers.

Enkele van de favoriete makers van Catherine Lopez om te volgen:

  1. @min.aaaa1: Storytimes, komedie

2. @chrystheauthor: LGBTQ-advocaat

3. @aamirazh: Storytimes, komedie

4. @anaykashe: muzikant

5. @olivialayne6: commentaar op mode, popcultuur

6. @alyssachuchi: Schoonheid

7. @sofia_linaresss: Mode

8. @laurenlicup: Mode

9. @benulus: Mode (met focus op zuinigheid)

De post Waarom het een probleem is ‘nieuwe’ TikTok-esthetiek zoals ‘clean girl’ erkennen de geschiedenis van de trends niet, verscheen eerst op In The Know.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in