TikTok-leesbewijzen voor berichten in- en uitschakelen

0
45


TikTok heeft nu leesbevestigingen voor directe berichten. Lees hoe u de optie in- en uitschakelt en wat wordt weergegeven wanneer leesbevestigingen zijn ingeschakeld.

TikTok berichten hebben nu een leesbevestigingsoptie, zodat gebruikers kunnen zien of hun berichten zijn bekeken. TikTok-direct messages zijn een manier voor gebruikers om video’s te delen en privégesprekken te voeren binnen de app. Natuurlijk kunnen gebruikers hun vrienden altijd taggen in commentaarsecties van video’s, maar sommigen kiezen voor de privacy van een bericht. De leesbevestigingen van TikTok kunnen een gebruiker helpen uit te zoeken welke berichten zijn gelezen. Als een gebruiker de optie echter niet wil, kan hij deze uitschakelen.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Hoewel er veel voordelen zijn om bonnen te lezen, zijn er veel redenen waarom iemand de functie misschien niet wil. Leesbevestigingen worden alleen weergegeven als een bericht is bekeken en op sommige platforms, zoals Facebook Messenger, wordt weergegeven wanneer een bericht is bekeken. Sommigen willen echter niet dat die informatie wordt weergegeven. Zoals alles met direct messaging, is privacy altijd de eerste zorg. TikTok heeft veel privacy-instellingen voor hun directe berichten, waaronder wie directe berichten kan verzenden en het melden of markeren van intimiderende en schadelijke berichten.

Gerelateerd: Hoe veilig is Facebook Messenger en hoe u het nog veiliger kunt maken?


Om leesbevestigingen in te schakelen, moeten de gebruikers het menu Instellingen en Privacy openen, dat te vinden is door op het pictogram met drie regels in de rechterbovenhoek van hun TikTok-profiel te tikken. De gebruiker kan vervolgens ‘Privacy’ en vervolgens ‘Directe berichten’ selecteren om naar het menu Berichtvoorkeuren te gaan. Van daaruit vindt de gebruiker een schakelpictogram voor ‘Leesstatus’. Als het schakelpictogram groen is, zijn de leesbevestigingen ingeschakeld en als het pictogram leeg is, is de optie uitgeschakeld. Als leesbevestigingen zijn ingeschakeld, moet de afzender ofwel ‘verzonden’ zien met een klein pijlpictogram of ‘gezien’ met een vinkje in de rechterbenedenhoek van het meest recente bericht. ‘Verzonden’ betekent dat het bericht is afgeleverd, maar de ontvanger heeft de berichtenreeks nog niet geopend, terwijl ‘gezien’ betekent dat de ontvanger het bericht heeft bekeken.


Dubbeltik op een bericht om erop te reageren

Leesbevestigingen werken alleen als beide partijen de optie hebben ingeschakeld. Als de ontvanger geen leesbevestigingen heeft ingeschakeld, kan de afzender niet zien of het bericht is gelezen. Als leesbevestigingen niet zijn ingeschakeld, kan de ontvanger de afzender nog steeds informeren dat het bericht is bekeken. Er verschijnt een klein hartpictogram onder aan het bericht door te dubbeltikken op een bericht, en de afzender ontvangt een melding dat de ontvanger op het bericht heeft gereageerd. Om een ​​hart te verwijderen, moet de gebruiker op het hart tikken en verschijnt de optie om de reactie te verwijderen. Hierdoor wordt de melding aan de afzender niet verwijderd, zelfs niet als de afzender de melding nog niet heeft geopend.


Gebruikers kunnen niet kiezen welke van hun volgers leesbevestigingen ontvangen en welke niet. Als de optie is ingeschakeld, kunnen alle volgers die de optie ook hebben ingeschakeld de leesbevestigingen bekijken. Als de optie is uitgeschakeld, kan geen enkele volger leesbevestigingen bekijken. Leesbevestigingen kunnen echter op elk moment worden in- of uitgeschakeld, zodat gebruikers kunnen bepalen hoe ze hun TikTok berichten die bij hun behoeften passen.

Bronnen: TikTok

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in