TikTok-leesbevestigingen uitschakelen

0
58


TikTok-gebruikers melden dat het platform nu voor sommige gebruikers een functie voor DM-leesbevestigingen heeft toegevoegd. Hier leest u hoe u het in- en uitschakelt.

Net als veel andere apps voor sociale media heeft het populaire videoplatform TikTok een functie voor directe berichten waarmee gebruikers berichten kunnen uitwisselen en elkaar video’s rechtstreeks vanaf hun For You-pagina kunnen sturen.

In augustus begonnen sommige gebruikers te melden dat ze toegang hadden gekregen tot een functie voor leesbevestigingen, wat erop zou wijzen dat iemand hun directe bericht had gelezen, en anderen dezelfde informatie voor die gebruiker te laten zien.

Momenteel lijkt het erop dat niet iedereen toegang heeft tot de tool, dus het is niet duidelijk of dit naar het hele platform zal worden uitgerold, of hoe lang de functie zal blijven bestaan.

TikTok-logo op een telefoonschermUnsplash: Mourizal Zativa

TikTok-leesbevestigingen in- en uitschakelen

Het is begrijpelijk dat niet iedereen wil dat mensen zien of ze hun bericht hebben gezien of niet, maar gelukkig is er een manier om deze functie uit te schakelen. Hier is hoe het te doen:

  1. Open TikTok.
  2. Ga naar je profiel.
  3. Druk op drie regels in de rechterbovenhoek.
  4. Ga naar ‘Instellingen en privacy.’
  5. Klik ‘Privacy,’ dan ‘Directe berichten.’
  6. Onder ‘Berichtvoorkeuren’ de leesbevestigingen-knop in- of uitschakelen.

Volgens TikTok: “De andere persoon weet pas wanneer je zijn bericht leest als je allebei de leesbevestigingen hebt ingeschakeld.” Dus maak je geen zorgen als je de functie nog niet hebt.

Als je meer wilt weten over het gebruik van TikTok, kun je onze andere handleidingen hier bekijken:

Hoe duetten op TikTok | Hoe te borduren op TikTok | Hoe live te gaan op TikTok | Contacten vinden op TikTok | Hoe TikTok Stories te gebruiken | Beste tijd om op TikTok te posten voor meer views en likes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in