TikTok lanceert standalone gamekanaal

0
17


TikTok zet een grote stap in gaming en voegt een speciaal tabblad toe aan het korte videoplatform, de eerste stap in een ander entertainmentformaat.

Het Chinese bedrijf is het nieuwste videoplatform om verder te gaan dan video naar games, een van de meest lucratieve entertainmentindustrieën, na de lancering van mobiele games door Netflix vorig jaar en het opvullen van een leegte die is achtergelaten door rivalen Snapchat en Facebook, die hun gaming beëindigen. platformen.

Gebruikers hebben toegang tot de games via een knop op de startpagina van wat een van ’s werelds populairste video-apps is. Het zal een groot aantal mobiele games bevatten waarin advertenties kunnen worden weergegeven en gebruikers kunnen betalen voor extra inhoud, volgens vier mensen die bekend zijn met de plannen.

ByteDance, de Chinese eigenaar van TikTok, heeft al lang zijn eigen games ontwikkeld en wil titels naar het nieuwe kanaal brengen, zei een persoon die bekend is met de strategie. Chinese regelgevers hebben het afgelopen jaar hardhandig opgetreden tegen gamen in het land, waardoor goedkeuringen voor nieuwe aanbiedingen worden uitgesteld en de tijd dat kinderen videogames kunnen spelen, wordt beperkt.

Douyin, de Chinese versie van TikTok, eigendom van ByteDance, biedt sinds 2019 zogenaamde hyper-casual games aan. TikTok neemt wereldwijd gamingpersoneel aan en heeft momenteel 20 rollen beschikbaar.

Assaf Sagy werd vorige maand benoemd tot TikTok’s hoofd van global gaming. De voormalige McKinsey-manager en Intel-systeemarchitect, gevestigd in Israël, trad in 2020 toe na drie jaar bij Snap te hebben gewerkt.

“TikTok en gaming zijn voor elkaar gemaakt”, schreef Sagy vorige week in een LinkedIn-bericht waarin hij zijn benoeming aankondigde. “TikTok heeft zijn waarde bewezen door consumenten te helpen ontdekken wat leuk, waardevol en populair is. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met alle gamingbedrijven wereldwijd om TikTok tot een centraal fundament in je marketingstrategieën te maken.”

Het nieuwe kanaal zou al op 2 november kunnen worden aangekondigd op “TikTok Made Me Play It”, wat het bedrijf zijn “eerste gaming-evenement” heeft genoemd. Er zullen sprekers zijn van gaming-groepen Electronic Arts, 2K, VNG Corporation, Netease Games en Homa.

TikTok-moderators in Europa, die schadelijke inhoud op het platform verwijderen, hebben games getest voordat ze aan gebruikers werden gelanceerd, volgens twee mensen met kennis van het proces.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verrijken en testen regelmatig nieuwe ideeën waarvan we denken dat ze waarde kunnen toevoegen aan onze gemeenschap”, aldus TikTok.

De oprichting van het gamingkanaal volgt op tests in Vietnam in mei, voor het eerst gemeld door Reuters. In de zomer rolde TikTok stilletjes een functie uit waarmee videomakers konden linken naar eenvoudige games die, wanneer erop wordt geklikt, in een pop-upwebbrowser kunnen worden gespeeld.

TikTok heeft al een samenwerking met Zynga, de maker van gametitels zoals Hoge hakken! die enorm populair zijn geworden dankzij virale TikTok-berichten. Het heeft meer dan 10 gamingpartners, waaronder Voodoo, Aim Lab en Matchingham Games.

Twee mensen die bekend waren met het plan van TikTok zeiden dat het Netflix probeerde te evenaren, dat vorig jaar mobiele games maakte op basis van zijn streaming-inhoud, zoals de serie Vreemdere dingen.

Maar rivalen op sociale media hebben het moeilijk op dit gebied. Vorige maand zei Snapchat-maker Snap dat het zou stoppen met investeren in gaming, terwijl Facebook zijn gaming-app op vrijdag, ongeveer twee jaar na de lancering, zal sluiten. Ondertussen zei Google eerder deze maand dat het Stadia, de drie jaar oude cloudgebaseerde groep die het ooit “de toekomst van gaming” noemde, in de steek zou laten.

De mobiele gaming-industrie maakt nog steeds een gezonde groei door, met een omzet die zal stijgen van $ 104 miljard vorig jaar naar $ 128 miljard in 2026 – meer dan de totale uitgaven aan console- en pc-gaming samen, volgens gameanalisten Omdia.

“Er is genoeg ruimte voor TikTok om impact te maken”, zegt George Jijiashvili, analist van Omdia.

“vinden” [games] in de app is vervelend, omdat ze behoorlijk verborgen zijn. Het toevoegen van een speciaal gaming-tabblad zal de vindbaarheid en het gebruik zeker vergroten, “voegde hij eraan toe.

Aanvullende rapportage door Tim Bradshaw in Londen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in