TikTok lanceert nieuwe ‘Order Center’ eCommerce Tracking Hub met geselecteerde gebruikers

0
109


Maak je klaar voor TikTok om een ​​grotere druk te zetten op in-app-shopping, waarbij sommige gebruikers nu een nieuw ‘Bestelcentrum’ paneel in de appdie alle producten bijhoudt die u in de app hebt gekocht, bekeken of zelfs mogelijk in geïnteresseerd bent.

TikTok Bestelcentrum

Zoals je kunt zien in dit voorbeeld, gepost door expert op het gebied van sociale media Matt Navarraverschijnt nu voor sommige gebruikers het nieuwe ‘Bestelcentrum’ naast hun optie ‘Profiel bewerken’ in de app.

Tik erop en je wordt doorgeleid naar een speciaal eCommerce-display, waar je alle aspecten van je TikTok-winkelervaring kunt volgen, inclusief betalingsgegevens, items die je hebt getagd, aanbevelingen, bestelstatus, enz.

TikTok Bestelcentrum

Het is de laatste in TikTok’s verschuiving naar eCommerce, die al een winnaar was in de Chinese versie van de app. Inderdaad, de het grootste deel van de inkomsten die worden gegenereerd door Douyin, de Chinese variant van TikTok, komt nu van in-stream eCommerce-integratiesdat ook nieuwe wegen heeft gefaciliteerd voor het genereren van inkomsten voor creators, via integraties van merkpartnerschappen die meer organische promoties in de app mogelijk maken.

Douyin-winkels

Als zodanig wil TikTok hetzelfde ook in TikTok pushen – hoewel recente tekenen hebben gesuggereerd dat het westerse publiek niet met hetzelfde enthousiasme naar sociale handel gaat als dat op de Chinese markt.

Net vorige week, Facebook aangekondigd dat het zijn experimenten met live winkelen in de app per oktober van dit jaar stopzet. Meta heeft natuurlijk andere financiële druk om mee om te gaan, en het heeft gewerkt aan het stroomlijnen van zijn activiteiten, met een focus op zijn grotere metaverse push.

Maar toch, het feit dat Meta bereid is om volledig te stoppen met experimenteren met live commerce, suggereert dat het geen goede respons heeft gezien op de eerste experimenten, wat misschien niet veel goeds voorspelt voor de plannen van TikTok (let op: Meta zal doorgaan met zijn live shopping-experimenten op Instagram).

Maar TikTok heeft eCommerce nodig om te werken, vooral vanuit het perspectief van het delen van inkomsten.

Veel TikTok-makers hebben dat al uitten hun frustratie tegen de inconsistente en lage betalingsbedragen die beschikbaar zijn via TikTok’s Makersfondsen zonder InStream-advertenties om rechtstreeks inkomsten te genereren met inhoud, heeft het alternatieve invalshoeken nodig om hulpmiddelen voor het genereren van inkomsten te bieden – anders dreigt het zijn topsterren aan YouTube te verliezen.

En hoewel TikTok de app van dit moment is, kan het nog steeds uit de gratie raken als dat gebeurt, en de grote sterren van de app verschuiven exclusief naar YouTube, dat ook een sterke groei heeft gezien in de acceptatie van Shorts, de TikTok-kloonfunctionaliteit .

Dat is de reden waarom TikTok doorgaat met het doorploegen van eCommerce-toevoegingen zoals deze – ondanks het algemene gebrek aan enthousiasme daarvoor in de meeste westerse markten, wat zelfs TikTok zelf heeft gezien haar ambities voor live winkelen in Europa terugschroeven vanwege lage adoptie en interne conflicten.

Maar voor TikTok moet dit gebeuren, en voor moederbedrijf ByteDance, dat ook te maken heeft met de gevolgen van de huidige economische neergang, moet het nu gebeuren.

Als zodanig kun je verwachten dat er nog veel meer eCommerce-opties in je TikTok-feed zullen vloeien terwijl we de vakantiedruk ingaan. Of je ze nu wilt of niet.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in