TikTok lanceert nieuwe advertentie-oplossingen met slimmere targeting en verbeterde productontdekking – TechCrunch

0
116


TikTok heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuwe commerciële advertentiesuite lanceert, genaamd “Shopping Ads”, om het voor merken gemakkelijker te maken om op het platform te adverteren. Het bedrijf test momenteel drie formaten Shopping-advertenties, waaronder Shopping-videoadvertenties, Advertenties met catalogusvermeldingen en LIVE Shopping-advertenties.

Met de nieuwe Video Shopping-advertenties kunnen adverteerders een of meer producten in hun In-Feed-videoadvertenties onder de aandacht brengen op een manier die productontdekking en aankoopintentie versterkt. TikTok zegt dat Shopping-videoadvertenties dynamische ervaringen bieden op basis van de intentie van de shopper om te kopen, met slimme targeting en geoptimaliseerde advertentieweergave. Video Shopping-advertenties plaatsen in feite de winkelbare video’s van merken voor gebruikers die eerder geneigd zijn ze te kopen. De advertenties maken ook automatisch een bestemmingspagina om de koopintentie van een gebruiker beter te kunnen bepalen. Video Shopping-advertenties zijn momenteel beschikbaar voor geselecteerde adverteerders voor bètatests.

Het bedrijf zegt dat Video Shopping Ads het beste van zijn huidige Dynamic Showcase Ads en Collection Ads-oplossingen combineert. Hoewel Dynamic Showcase Ads en Collection Ads nog steeds beschikbaar zullen zijn voor de rest van 2022, is TikTok van plan om ze volgend jaar uit te faseren.

TikTok’s nieuwe catalogusvermeldingsadvertenties stellen adverteerders in staat hun productcatalogi in de app te schalen en het advertentiebereik buiten de For You-pagina uit te breiden. Met advertenties met catalogusvermeldingen kunnen adverteerders hun producten promoten op winkelbare oppervlakken zoals ‘Aanbevolen producten’ of ‘Gerelateerde producten’ op TikTok, waar gebruikers met relevante interesses en een hogere koopintentie ze kunnen ontdekken en kopen. Advertenties met catalogusvermeldingen worden momenteel getest in de Verenigde Staten.

Ten slotte stellen LIVE Shopping-advertenties adverteerders in staat gebruikers van de For You-pagina naar hun LIVE Shopping-evenement te leiden, zodat ze kunnen meedoen en meer te weten kunnen komen over hun producten. LIVE Shopping-advertenties zorgen voor meer verkeer naar het evenement van een merk en zijn ontworpen om hun producten onder de aandacht te brengen van kopers die eerder geneigd zijn ze te kopen. LIVE Shopping-advertenties testen waar TikTok Shop beschikbaar is, waaronder het VK, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.

“Shopping Ads is een eenvoudigere, slimmere en geavanceerdere advertentie-oplossing die merken helpt om kopers te ontmoeten, waar ze zich ook bevinden in het aankooptraject, waardoor de vraag wordt gestimuleerd en de verkoop wordt gestimuleerd”, aldus het bedrijf in een blogpost.

Als onderdeel van de aankondiging van vandaag onthulde TikTok dat 56% van de gebruikers zegt dat advertenties op TikTok hen ertoe brengen nieuwe producten of merken te ontdekken, volgens een wereldwijd onderzoek uitgevoerd met Material. Het bedrijf merkt ook op dat 48% van de gebruikers geïnteresseerd is in het doen van een aankoop op of via TikTok in de komende drie maanden. Daarnaast merkt TikTok op dat 70% van de gebruikers zegt dat het gemakkelijk lijkt om te kopen via de TikTok-winkelgerelateerde advertentie die ze hebben gezien.

De lancering van de nieuwe advertentie-oplossingen komt omdat TikTok de afgelopen maanden zijn advertentieproducten heeft uitgebreid. In mei lanceerde het bedrijf een advertentieproduct met de naam ‘Branded Mission’ waarmee makers contact kunnen maken met merken en mogelijk beloningen voor video’s kunnen ontvangen. Met het product kunnen adverteerders content van makers crowdsourcen en de best presterende video’s omzetten in advertenties.

Eveneens in mei lanceerde TikTok een contextuele advertentie-oplossing genaamd TikTok Pulse om adverteerders naar zijn platform te lokken door hen de mogelijkheid te geven om de inhoud van hun merken te presenteren naast de beste video’s op TikTok. De advertentie-oplossing zorgt ervoor dat advertenties van merken naast de top 4% van alle video’s op TikTok worden geplaatst.

Gezien de interesse van TikTok om zichzelf te laten gelden als een e-commerceplatform, is het geen verrassing dat het adverteerders wil nastreven en zijn advertentiesuite wil uitbouwen. Het is echter vermeldenswaard dat niet alle e-commerceplannen van TikTok volgens plan verlopen, aangezien het bedrijf naar verluidt plannen heeft laten vallen om zijn live e-commerce TikTok Shop-initiatief uit te breiden naar de Verenigde Staten en andere delen van Europa na onvoldoende prestaties te hebben gezien in het Verenigd Koninkrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in