TikTok lanceert een zelfstandige hub voor gaming

0
13


Op 2 november zullen een paar sessies met de titel TikTok Made Me Play It onderzoeken hoe het titulaire platform kansen creëert voor gamers. De app beschrijft die productie als zijn ‘eerste wereldwijde gaming-evenement’, maar het zal niet de laatste keer zijn dat TikTok met spelers over de hele wereld praat. Sterker nog, als een rapport in de Financiële tijden moet worden geloofd, staat TikTok op het punt een zelfstandige hub voor gaming te lanceren.

De Financiële tijden rapport beweert dat de nieuwe gaming-hub zou kunnen worden aangekondigd tijdens het TikTok Made Me Play It-evenement, maar het platform zelf bleef stil over die mogelijkheid. “We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verrijken en testen regelmatig nieuwe ideeën waarvan we denken dat ze waarde kunnen toevoegen aan onze gemeenschap”, luidt een verklaring aan FT.

Bezoekers van TikTok’s gaming-locus zouden een aantal casual titels kunnen bekijken, die op de app zijn gelanceerd in samenwerking met ontwikkelaars zoals Voodoo en Nitro. Zoals de gewoonte van TikTok is, test het naar verluidt zijn gaming-hub in Vietnam voordat het naar de Verenigde Staten wordt gebracht. Gebruikers van het Chinese equivalent van de app: Douyin — sinds 2019 games kunnen spelen.

Buisfilter

Abonneer je op dagelijkse Tubefilter Top Stories

Abonneren

Onlangs heeft TikTok verschillende bewegingen gemaakt die zijn interesse in de gamewereld hebben aangegeven. Eerder dit jaar werd Assaf Sagy benoemd tot Head of Global Gaming. Vervolgens heeft het in oktober updates voor zijn livestreams uitgerold. Die uitbreiding is niet specifiek aangekondigd met gaming in gedachten, maar de nieuwe functies zouden nuttig zijn voor alle streamers die games op TikTok spelen.

Het is zeker het juiste moment voor de entiteit die eigendom is van ByteDance om zijn controller op te halen. Terwijl Twitch en YouTube Gaming nog steeds de streaming-industrie voor videogames domineren, heeft Facebook onlangs zijn stand-alone gaming-app stopgezet. Alle ontheemde omroepen zouden binnenkort een thuis kunnen vinden op TikTok.

Waarom zouden die streamers TikTok moeten kiezen boven Twitch of YouTube? Het mogelijke antwoord op die vraag betreft de culturele invloed van de app. Games zoals Zynga’s Hoge hakken (hierboven afgebeeld) zijn gestimuleerd door virale TikTok-video’s, en als er een op zichzelf staande gaming-hub wordt gelanceerd, zou deze waarschijnlijk een hele reeks slaper-hits omvatten. Zorg ervoor dat je op 2 november afstemt op TikTok Made Me Play it als je de aankondiging niet wilt missen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in