TikTok lanceert een in-app US midterms verkiezingscentrum

0
54


TikTok heeft aangekondigd dat het tussentijdse verkiezingscentrum vanaf vandaag, 17 augustus 2022, live zal gaan in de app in de VS, waar het beschikbaar zal zijn voor gebruikers in meer dan 40 talen, waaronder Engels en Spaans.

De nieuwe functie geeft gebruikers toegang tot verkiezingsinformatie per staat, inclusief details over hoe te registreren om te stemmen, hoe te stemmen per post, hoe u uw stembureau kunt vinden en meer, geleverd door TikTok-partner NASS (de National Association of staatssecretarissen). TikTok is ook een nieuwe samenwerking aangegaan met Ballotpedia zodat gebruikers kunnen zien wie er op hun stembiljet staan, en werkt samen met verschillende stemhulpprogramma’s – waaronder het Center for Democracy in Deaf America (voor dove kiezers), het Federal Voting Assistance Program (overzeese stemmen), de Campus Vote Project (studenten) en Restore Your Vote (mensen met eerdere overtuigingen) — om inhoud te bieden aan specifieke groepen. De AP zal de laatste verkiezingsresultaten blijven verstrekken in het Verkiezingscentrum.

Het centrum is toegankelijk via een aantal plaatsen in de TikTok-app, onder meer door te klikken op inhoudslabels op video, via een banner op het tabblad Vrienden van de app, evenals via hashtag- en zoekpagina’s.

Afbeeldingscredits: TikTok

Het bedrijf heeft ook zijn bredere plan om verkeerde informatie over verkiezingen te bestrijden op zijn platform uiteengezet, voortbouwend op de lessen die het heeft getrokken uit de verkiezingscyclus van 2020. Om te beginnen lanceerde het dit in-app-verkiezingscentrum zes weken eerder dan in 2020. Het voert zijn inspanningen op om de gemeenschap van makers ook voor te lichten over de regels met betrekking tot verkiezingsinhoud. Dit omvat de lancering van een educatieve serie op de Creator Portal en TikTok, en briefings met zowel makers als bureaus om de regels verder te verduidelijken.

Veel van hoe TikTok de verkeerde informatie over verkiezingen zal aanpakken, is echter niet veranderd.

Aan de beleidskant zegt TikTok dat het zal controleren op inhoud die de richtlijnen schendt. Dit omvat verkeerde informatie over hoe te stemmen, intimidatie van verkiezingswerkers, schadelijke diepe vervalsingen van kandidaten en aanzetten tot geweld. Afhankelijk van de overtreding kan TikTok de inhoud of het account van de gebruiker verwijderen of het apparaat verbieden. Daarnaast kan TikTok ervoor kiezen om zoektermen of hashtags om te leiden naar de communityrichtlijnen, zoals het deed tijdens de vorige verkiezingscyclus voor de hashtags die zijn gekoppeld aan termen als ‘stop the steal’ of ‘sharpiegate’.

Afbeeldingscredits: TikTok

Het bedrijf herhaalde zijn besluit om politieke advertenties op het platform te verbieden, wat niet alleen geldt voor advertenties die zijn betaald via het advertentieplatform, maar ook voor merkinhoud die door de makers zelf is geplaatst. Dat betekent dat een politiek actiecomité het TikTok-beleid niet kan omzeilen door in plaats daarvan een maker te betalen om een ​​TikTok-video te maken waarin wordt gepleit voor hun politieke positie, beweert het bedrijf.

Natuurlijk, net zo belangrijk als het beleid zelf, is het vermogen van TikTok om ze af te dwingen.

Het bedrijf zegt dat het een combinatie van geautomatiseerde technologie en mensen van het Trust and Safety-team zal gebruiken om moderatiebeslissingen te helpen nemen. De eerste, geeft TikTok toe, kan alleen zo ver gaan. Technologie kan worden getraind om trefwoorden te identificeren die verband houden met complottheorieën, dat wil zeggen, maar alleen een mens zou kunnen begrijpen of een video die samenzweringstheorie promoot of probeert te ontkrachten. (Dit laatste is toegestaan ​​volgens de TikTok-richtlijnen.)

Afbeeldingscredits: TikTok

TikTok weigerde te delen hoeveel stafleden zich bezighouden met het modereren van desinformatie over verkiezingen, maar merkte op dat het grotere Trust and Safety-team de afgelopen jaren is gegroeid. Deze verkiezing zal echter van groter belang zijn, aangezien deze volgt kort nadat TikTok zijn Amerikaanse gebruikersgegevens naar de cloud van Oracle heeft verplaatst en het bedrijf nu heeft belast met het controleren van zijn moderatiebeleid en algoritmische aanbevelingssystemen.

“Als onderdeel van Oracle’s werk zullen ze regelmatig zowel onze aanbeveling als onze moderatiemodellen doorlichten en valideren”, bevestigde Eric Han, hoofd van US Safety van TikTok. “Wat dat betekent is dat er regelmatig audits zullen plaatsvinden van onze contentmoderatieprocessen, zowel van geautomatiseerde systemen… technologie – en hoe we bepaalde dingen detecteren en beoordelen – evenals de inhoud die wordt gemodereerd en beoordeeld door mensen,” legde hij uit. .

“Dit zal ons helpen een extra laag te hebben en te controleren of onze beslissingen benadrukken wat onze communityrichtlijnen afdwingen en wat we willen dat onze commissierichtlijnen doen. En uiteraard bouwt dat voort op eerdere aankondigingen waar we het in het verleden over hebben gehad in onze relatie en samenwerking met Oracle op het gebied van gegevensopslag voor Amerikaanse gebruikers,” zei Han.

Verkiezingsinhoud kan op een aantal manieren worden geactiveerd voor moderatie. Als de community een video in de app markeert, wordt deze beoordeeld door TikTok’s teams, die mogelijk ook samenwerken met externe dreigingsinformatiebureaus om zaken als gecoördineerde activiteiten en geheime operaties te detecteren, zoals die van buitenlandse mogendheden die de Amerikaanse verkiezingen willen beïnvloeden. Maar een video kan ook worden beoordeeld als deze in populariteit stijgt om te voorkomen dat de hoofdfeed van TikTok – de For You-feed – valse of misleidende informatie verspreidt. Hoewel video’s worden beoordeeld door een factchecker, komen ze niet in aanmerking voor aanbeveling in de For You-feed, merkt TikTok op.

Het bedrijf zegt nu samen te werken met een tiental factcheckingpartners over de hele wereld, die meer dan 30 talen ondersteunen. Tot de in de VS gevestigde partners behoren PolitiFact, Science Feedback en Lead Stories. Wanneer deze bedrijven vaststellen dat een video vals is, zegt TikTok dat de video zal worden verwijderd. Als het wordt geretourneerd als “niet-geverifieerd” – wat betekent dat de feitenchecker geen beslissing kan nemen – zal TikTok de zichtbaarheid verminderen. Niet-geverifieerde inhoud kan niet worden gepromoveerd naar de For You-feed en krijgt een label dat aangeeft dat de inhoud niet kan worden geverifieerd. Als een gebruiker de video probeert te delen, wordt er een pop-up weergegeven waarin wordt gevraagd of hij zeker weet dat hij de video wil plaatsen. Van dit soort tools is aangetoond dat ze het gedrag van gebruikers beïnvloeden. TikTok zei tijdens tests van zijn niet-geverifieerde labels in de VS dat video’s bijvoorbeeld een daling van 24% zagen in de percentages voor delen.

Bovendien worden alle video’s met betrekking tot de verkiezingen – inclusief die van politici, kandidaten, politieke partijen of overheidsaccounts – gelabeld met een link die doorverwijst naar het in-app-verkiezingscentrum. TikTok zal ook PSA’s hosten op verkiezingsgerelateerde hashtags zoals #midterms en #elections2022.

Afbeeldingscredits: TikTok

TikTok symboliseert een nieuw tijdperk van sociale media in vergelijking met oude getrouwen zoals Facebook en YouTube, maar het herhaalt al enkele van dezelfde fouten. Het sociale platform in korte vorm was er niet tijdens Facebook’s Russische verkiezingsinferentieschandaal in 2016, maar het is niet immuun voor dezelfde zorgen over verkeerde informatie en desinformatie die meer traditionele sociale platforms hebben geteisterd.

Net als andere sociale netwerken vertrouwt TikTok op een mix van menselijke en geautomatiseerde moderatie om schadelijke inhoud op grote schaal te detecteren – en net als zijn collega’s leunt het te zwaar op de laatste. TikTok schetst ook zijn beleid voor het modereren van inhoud in lange blogposts, maar voldoet soms niet aan zijn eigen verheven beloften.

In 2020 ontdekte een rapport van de waakhondgroep Media Matters for America dat 11 populaire video’s die valse pro-Trump-verkiezingssamenzweringen promoten binnen een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen meer dan 200.000 gecombineerde weergaven trokken. De groep merkte op dat de selectie van misleidende berichten slechts een “kleine steekproef” was van verkeerde verkiezingsinformatie die op dat moment in de app wijdverbreid was.

Nu TikTok aan populariteit wint en mainstream wordt aangenomen buiten virale dansvideo’s en de vroege gebruikers van Gen Z waar het bekend om staat, zal het probleem van desinformatie alleen maar verergeren. De app is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft tegen het midden van 2021 drie miljard downloads bereikt met prognoses dat hij in 2022 de kaap van 750 miljoen gebruikers zou overschrijden.

Dit jaar is TikTok naar voren gekomen als een onwaarschijnlijke maar essentiële bron van realtime updates en open source-informatie over de oorlog in Oekraïne, en nam het zo’n prominente positie in in het informatie-ecosysteem dat het Witte Huis besloot een handvol sterrenmakers te informeren over de conflict.

Maar omdat TikTok een volledig op video gerichte app is die de doorzoekbare tekst van een Facebook- of Twitter-bericht mist, is het een uitdaging om na te gaan hoe desinformatie zich via de app verspreidt. En net als de geheime algoritmen die hitcontent op andere sociale netwerken voortstuwen, is het rangschikkingssysteem van TikTok opgesloten in een zwarte doos, waardoor de krachten worden verdoezeld die sommige video’s naar virale hoogten stuwen terwijl andere wegkwijnen.

Een onderzoeker die samen met de Mozilla Foundation het Keniaanse informatie-ecosysteem bestudeert, ontdekte dat TikTok in opkomst is als een alarmerende vector van politieke desinformatie in het land. “Terwijl meer volwassen platforms zoals Facebook en Twitter in dit opzicht de meeste aandacht krijgen, is TikTok grotendeels onder de loep genomen – ondanks het hosten van enkele van de meest dramatische desinformatiecampagnes”, schreef Mozilla Fellow Odanga Madung. Hij beschrijft een platform dat ‘vol’ staat met misleidende beweringen over de algemene verkiezingen in Kenia die daar politiek geweld zouden kunnen aanwakkeren.

Mozilla-onderzoekers hadden soortgelijke zorgen in de aanloop naar de Duitse federale verkiezingen van 2021, waarbij ze ontdekten dat het bedrijf zijn voeten sleepte om feitencontrole uit te voeren en een aantal populaire accounts die zich voordeden als Duitse politici niet ontdekten.

TikTok heeft mogelijk ook een belangrijke rol gespeeld bij het verheffen van de zoon van een dictator tot president in de Filippijnen. Eerder dit jaar overspoelde de campagne van Ferdinand “Bongbong” Marcos Jr. het sociale netwerk met vleiende berichten en kocht influencers om een ​​brute familie-erfenis te herschrijven.

Hoewel TikTok en Oracle nu een soort auditovereenkomst hebben gesloten, zijn de details van hoe dit zal gebeuren niet bekendgemaakt, noch in hoeverre de bevindingen van Oracle openbaar zullen worden gemaakt. Dat betekent dat we misschien enige tijd niet weten in hoeverre TikTok in staat zal zijn om verkeerde informatie over verkiezingen onder controle te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in