TikTok lanceert certificeringsprogramma voor cyberbeveiliging voor makers van BIPOC-inhoud

0
122


TikTok lanceert certificeringsprogramma voor cyberbeveiliging voor makers van BIPOC-inhoud

Vrouwen vormen 14% van de informatiebeveiligingsindustrie, ondanks dat ze 51% van de Amerikaanse bevolking uitmaken. Bovendien meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dat zwarte mensen slechts 3% van de infosec-analisten in de VS vertegenwoordigen.

Deze opvallende statistieken gaan niet verloren en maken deel uit van de reden waarom TikTok hun #SeeYourselfinCyber-initiatief lanceerde, gericht op het verkleinen van de kloof tussen BIPOC-groepen en toegang tot lucratieve banen in cyberbeveiliging.

In een blogpost zeiden ze dat “volgens Cybersecurity Ventures, met meer dan 3,5 miljoen vacatures op het gebied van cyberbeveiliging die onvervuld zijn in de snelgroeiende cyberbeveiligingssector, TikTok een nieuw #SeeYourselfinCyber-initiatief van de National Cybersecurity Alliance (NCA) verdedigt.”

Naar verluidt omvat het initiatief het creëren van trajecten voor HBCU-studenten om verbonden te zijn met cyberbeveiligingsbanen en een nieuw studiebeursprogramma via Cyversity.

“TikTok helpt ons de behoefte aan meer cyberbeveiligingsprofessionals aan te pakken, met name in de onevenredige ondervertegenwoordiging van vrouwen en minderheden”, zegt Beverly Benson, uitvoerend directeur bij Cyversity in een verklaring. “Individuen uit achtergestelde gemeenschappen kunnen via dit innovatieve programma training krijgen voor veelgevraagde beveiligingsfuncties.”

Bovendien zorgt de app er ook voor dat zijn gebruikers veilig zijn tijdens het maken van inhoud. De Global Cyber ​​Alliance (GCA) heeft de interactieve Cybersecurity Toolkit for Individuals ontwikkeld, die een stapsgewijze handleiding bevat met tools en middelen om privacykwesties aan te pakken.

“Mensen raken in de war over wat ze moeten doen om zichzelf online te beschermen, maar dat is niet nodig”, zegt Phil Reitinger, President en CEO van de Global Cyber ​​Alliance. “Het is gemakkelijk voor makers van inhoud en gezinnen overal om aanzienlijke vooruitgang te boeken om zichzelf en hun privacy te beschermen door de Cybersecurity Toolkit voor individuen van GCA en TikTok te gebruiken.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in