TikTok lanceert BeReal-achtige functie ‘TikTok Now’

0
90


TikTok lanceert een nieuwe functie genaamd ‘TikTok Now’, die lijkt te zijn geïnspireerd door de razend populaire app voor het delen van foto’s ‘BeReal’ die in 2022 sociale media heeft overgenomen.

BeReal is een platform dat dagelijks een melding stuurt naar alle gebruikers op hetzelfde moment, met het verzoek een foto te maken van wat ze op dat moment aan het doen zijn met zowel de camera aan de voor- als achterkant. De melding komt elke dag op een ander tijdstip binnen.

De app werd aanvankelijk uitgebracht in 2020, maar zag een enorme populariteitsstijging in 2022, waarbij gebruikers veel van hun grappigste of meest indrukwekkende BeReal-momenten op TikTok deelden en viraal gingen.

Nu brengt TikTok een functie uit die geïnspireerd lijkt te zijn door BeReal, in de vorm van TikTok Now. In een blogpost op 15 september schreven ze: “TikTok Now is de nieuwste manier om vermaakt te worden en contact te maken met anderen op TikTok – een dagelijkse foto- en video-ervaring om je meest authentieke momenten te delen met de mensen die er het meest toe doen. TikTok Now brengt de authenticiteit van TikTok naar een geheel nieuwe creatieve ervaring die je verbindt met degenen die het dichtst bij je staan.

“TikTok Now maakt een diepere verbinding en entertainment in een leuk formaat mogelijk en nodigt jou en je vrienden uit om vast te leggen wat je op dat moment doet met de camera aan de voor- en achterkant van je apparaat. Je krijgt dagelijks een prompt om een ​​video van 10 seconden of een statische foto te maken, zodat je gemakkelijk kunt delen wat je van plan bent.”

Ze onthulden dat ze de komende weken gaan experimenteren met TikTok Now, waarbij ze uitleggen dat de functie in de VS toegankelijk is via de TikTok-app, maar in andere regio’s mogelijk ook beschikbaar is als een nieuwe TikTok Now-app.

TikTok Now heeft ophef gekregen van sommige online gebruikers die zeggen dat TikTok BeReal “kopieert”, maar tot nu toe is het niet duidelijk of de functie net zo succesvol zal zijn als de originele app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in