TikTok laat zien dat Texanen meer belasting betalen dan Californiërs

0
75


Californiërs betalen naar verluidt minder belasting dan Texanen, volgens de opgedoken gegevens van het Institute of Taxation and Economic Policy.

Californiërs betalen naar verluidt minder belasting dan Texanen, volgens de opgedoken gegevens van het Institute of Taxation and Economic Policy.

traffic_analyzer/Getty Images

Een viraal TikTok riep Texanen op omdat ze dachten dat ze beter zijn dan Californiërs, aangezien de inwoners van de Lone Star State meer belasting betalen, volgens recent opgedoken gegevens van het Institute of Taxation and Economic Policy.

Vorige week, op 22 augustus, bevatte een bericht op het belangrijkste economische forum van Reddit een afbeelding uit 2018 waarin werd uitgelegd hoe Texanen eigenlijk meer belasting betalen dan Californiërs, tenzij die Texanen tot de top één procent van alle verdieners behoren. De afbeelding gebruikte statistieken met betrekking tot IRS-inkomstenbelasting, omzetbelasting, onroerendgoedbelasting en informatie van het Bureau of Labor Statistics’ Consumer Expenditure Survey van bronnen, waaronder het US Census Bureau.

TikToker marzthedem postte afgelopen weekend over het forum en de gegevens, Texanen op het nieuws. De maker schreef in het bijschrift: “Goede OLE-republikeinen die altijd voor de 1% zorgen.” De TikToker gebruikte ook een nummer genaamd “The Joke is On You” voor het geluid van de video, die op woensdag 31 augustus meer dan 99.000 views en ongeveer 11.000 likes kreeg.

In de meer dan 1.000 reacties trollden veel mensen op de app voor het delen van video’s Texanen. Printed Performace schreef: “Ze zouden hier heel boos over zijn als ze konden lezen.” (Ok, dat doet pijn).

“Ik wil graag betalen om in Californië te wonen. U (jij) zou me niet kunnen betalen om in Texas te wonen,” merkte Lollytech6A op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in