TikTok laat naar verluidt plannen vallen om zijn live e-commerce ‘Shop’-onderneming uit te breiden naar de VS – TechCrunch

0
116


TikTok heeft naar verluidt plannen laten vallen om zijn live e-commerce “TikTok Shop”-initiatief uit te breiden naar de Verenigde Staten en andere delen van Europa, aldus de Financial Times. Het bedrijf lanceerde vorig jaar TikTok Shop in het VK, de eerste markt buiten Azië, waardoor bedrijven en influencers producten kunnen verkopen via livestreams in QVC-stijl. De onderneming heeft echter moeite om grip te krijgen op de consumenten en had last van interne problemen.

Het bedrijf was naar verluidt van plan om TikTok Shop in de eerste helft van dit jaar te lanceren in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, en later dit jaar in de VS.

Mensen die bekend waren met de zaak vertelden de Financial Times dat de uitbreidingsplannen zijn stopgezet nadat influencers het project in het VK hadden stopgezet en de onderneming moeite had om grip te krijgen op gebruikers. Een TikTok-medewerker vertelde de Financial Times dat het algemene consumentenbewustzijn en de acceptatie in het VK nog steeds laag is, omdat veel TikTok Shop-livestreams slechte verkopen behaalden ondanks pogingen om merken en influencers aan te moedigen om via de app te verkopen.

The Financial Times meldt dat TikTok zei dat het momenteel geen plannen heeft om zijn winkelfuncties uit te breiden en erop gericht is om TikTok Shop een succes te maken in het VK

TikTok heeft niet gereageerd op het verzoek van TechCrunch om commentaar.

Livestream-shopping wordt steeds populairder in Azië en vooral in China, aangezien TikTok-moederbedrijf ByteDance jaar op jaar meer dan drie keer meer verkopen heeft gezien op Douyin, de Chinese zuster-app van TikTok.

Het rapport komt op het moment dat TechCrunch onlangs meldde dat TikTok een speciaal “Shop”-feedtabblad test waarmee gebruikers producten uit een aantal verschillende categorieën, zoals kleding en elektronica, kunnen doorbladeren en kopen. De feed-tab wordt momenteel getest in Indonesië en dient als hub voor producten die in TikTok Shop worden verkocht.

Het nieuwe tabblad Winkel van TikTok lijkt op dat van Instagram. Het platform van Meta introduceerde zijn opnieuw ontworpen tabblad Shop in 2020 en beschrijft het als een plek waar gebruikers door producten van hun favoriete merken en makers kunnen bladeren. Het grotere doel van TikTok met zijn Shop-tabblad zou uiteindelijk kunnen zijn om Facebook en Instagram uit te dagen.

De lancering van het tabblad Winkel geeft aan dat TikTok zijn TikTok Shop-plannen in Azië verdubbelt, terwijl ze op sommige markten worden ingetrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in