TikTok kondigt nieuwe manieren aan om volwassen of ‘potentieel problematische’ video’s uit te filterenx`

0
100


De korte video-app past zijn kijkervaring aan, zodat gebruikers nu minder video’s zien over onderwerpen die “misschien prima zijn als een enkele video, maar potentieel problematisch zijn als ze herhaaldelijk worden bekeken”, aldus Cormac Keenan, hoofd van vertrouwen en veiligheid bij het bedrijf . Keenan noemde onderwerpen met betrekking tot diëten, extreme fitheid en verdriet als voorbeelden van dergelijke inhoud. (TikTok-rivaal Instagram heeft ook eerder geprobeerd te voorkomen dat tieners bepaalde producten voor gewichtsverlies te zien krijgen.)
Een FCC-toezichthouder wil dat TikTok wordt verwijderd uit app-winkels.  Hier is hoe een bedrijfsleider reageerde:

TikTok zei ook dat het een nieuw systeem uitrolt dat inhoud organiseert op basis van thematische volwassenheid, niet anders dan de beoordelingssystemen die worden gebruikt in film en televisie. De nieuwe beveiligingen zullen een ‘volwassenheidsscore’ toekennen aan video’s die worden gedetecteerd als mogelijk volwassen of complexe thema’s.

Het doel is volgens Keenan “om te voorkomen dat inhoud met openlijk volwassen thema’s het publiek tussen de 13 en 17 jaar bereikt.”

Senatoren spraken eind vorig jaar leidinggevenden van TikTok, YouTube en Snap uit over de stappen die hun platforms namen om tieners online te beschermen nadat een Facebook-klokkenluider zich opnieuw zorgen maakte over de impact die sociale-mediaplatforms hebben op hun jongste gebruikers.
Bovendien startte een coalitie van procureurs-generaal eerder dit jaar een onderzoek naar de impact van TikTok op jonge Amerikanen. TikTok zei destijds in een verklaring dat het zijn functies beperkt op basis van leeftijd, hulpmiddelen en middelen aan ouders biedt en zijn beleid ontwerpt met het welzijn van jongeren in gedachten.

In de blogpost van woensdag zei Keenen dat het bedrijf “gefocust is op het verder beschermen van de tienerervaring” en de komende weken een nieuwe functionaliteit zal toevoegen om meer gedetailleerde opties voor het filteren van inhoud te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in