TikTok kondigt nieuw content-volwassenheidsbeoordelingssysteem aan voor minderjarige gebruikers

0
95


Gepubliceerd: 12 augustus 2022

Foto door Kon Karampelas op Unsplash

TikTok kondigt nieuw content-volwassenheidsbeoordelingssysteem aan voor minderjarige gebruikers

Door Movieguide®-bijdrager

De populaire app voor het delen van video’s TikTok is van plan een nieuw beoordelingssysteem voor inhoudsrijpheid uit te rollen voor video’s voor gebruikers onder de 18 jaar.

Het beoordelingssysteem organiseert video’s op basis van ’thematische volwassenheid’ en markeert video’s die ‘volwassen of complexe thema’s’ bevatten. Het geeft video’s ook een ‘volwassenheidsscore’.

De beoordeling van een video bepaalt of TikTok-gebruikers onder de 18 jaar deze al dan niet kunnen bekijken terwijl ze door de app scrollen.

“Binnen dit strikte beleid begrijpen we dat mensen bepaalde inhoudscategorieën willen vermijden op basis van hun persoonlijke voorkeuren”, zegt Cormac Keenan, hoofd van vertrouwen en veiligheid van TikTok. gezegd in de aankondiging over het nieuwe systeem. “Of, voor leden van onze tienergemeenschap, kan sommige inhoud volwassen of complexe thema’s bevatten die persoonlijke ervaringen of gebeurtenissen uit de echte wereld kunnen weerspiegelen die bedoeld zijn voor een ouder publiek.”

Naast het blokkeren van ongepaste of seksuele inhoud van de feeds van gebruikers onder de 18 jaar, zal het beoordelingssysteem ook voorkomen dat ze fictieve scènes zien die “te beangstigend of intens zijn voor een jonger publiek”.

Het is onduidelijk hoe TikTok zal verifiëren dat een gebruiker ouder is dan 18. De app heeft al leeftijdsbeperkingen, waardoor mensen onder de 12 jaar in de categorie “TikTok voor jongere gebruikerservaring” worden geplaatst.

Dit maakt ouderlijk toezicht mogelijk en beperkt de interactie met andere gebruikers.

Movieguide® voorheen gemeld over de ongepaste inhoud van TikTok:

Terwijl TikTok steeds populairder wordt onder jongere generaties, nemen ook de rode vlaggen toe die door medische professionals uit het hele land worden gehesen.

Geestelijke gezondheidsprofessionals waarschuwden ouders voor het potentieel van de applicatie om de mentale gezondheid van gebruikers negatief te beïnvloeden, vooral voor jonge meisjes.

“Voor een jong meisje dat haar identiteit aan het ontwikkelen is, is het enorm destructief om in zo’n seksuele wereld te worden meegesleurd,” Paul Sunseri, een psycholoog en directeur van het New Horizons Child and Family Institute, vertelde De Wall Street Journal. “Als tienermeisjes worden beloond voor hun seksualiteit, gaan ze geloven dat hun waarde ligt in hoe ze eruitzien.”

Volgens WSJ-verslaggever Julie Jargon, Sunseri notities dat ongeveer 25% van de vrouwelijke patiënten in zijn kliniek eerder geseksualiseerde inhoud op TikTok had geproduceerd.

Bovendien doet TikTok weinig om de algoritmen die seksuele inhoud belonen te verzachten.

Het ouderlijk toezicht van de app is gemakkelijk te omzeilen en de jonge demografie betekent dat ouders vaak niet weten wat hun kinderen posten.

Het algoritme en het gebrek aan verantwoordelijkheid vangen jonge meisjes op in een vicieuze cirkel die hen vertelt dat hun waarde ligt in wat anderen over hun lichaam denken, wat leidt tot een slechte geestelijke gezondheid.

Carter Barnhart, de mede-oprichter van Charlie Health, zei dat seksuele inhoud wint op het platform.

“Velen van hen hebben ontdekt dat de formule daarvoor meer seksuele inhoud produceert,” zei Barnhart.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in