TikTok kondigt drie nieuwe functies voor winkeladvertenties aan

0
99


Slechts een maand nadat TikTok zogenaamd afzag van plannen om shopping-advertenties naar de VS te brengen, kondigde het videoplatform voor sociale media aan dat het een nieuwe commerciële advertentiesuite lanceert, genaamd Shopping Ads. Ze zullen drie nieuwe advertentie-indelingen testen, waaronder Shopping-videoadvertenties, Catalogus-advertenties en LIVE Shopping-advertenties.

Video Shopping-advertenties worden op de Voor jou-pagina geplaatst en stellen adverteerders in staat om producten in hun feed TikTok-videoadvertenties te markeren. TikTok zegt dat Shopping-advertenties een dynamische ervaring bieden op basis van de koopintentie van kopers. Video Shopping-advertenties maken automatisch een bestemmingspagina en zijn beschikbaar voor geselecteerde adverteerders om te testen.

Advertenties met catalogusvermeldingen

Met advertenties met catalogusvermeldingen kunnen adverteerders hun productcatalogi in de app weergeven en hun bereik vergroten. Adverteerders kunnen hun producten promoten op winkelbare oppervlakken, zoals ‘aanbevolen’ of ‘gerelateerde producten’. Advertenties met catalogusvermeldingen worden getest in de VS.

LIVE Shopping-advertenties

Met LIVE Shopping-advertenties kunnen adverteerders gebruikers van de For You-pagina naar hun live-evenement leiden, zodat ze kunnen deelnemen en producten kunnen kopen. LIVE Shopping-advertenties worden getest waar TikTok Shop beschikbaar is, waaronder het VK, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.


Ontvang de dagelijkse nieuwsbrief waarop zoekmarketeers vertrouwen.


Wat TikTok zegt. TikTok zegt dat 70% van de ondervraagde gebruikers zei dat het gemakkelijk was om aankopen te doen via winkelgerelateerde advertenties. 56% van hen zei dat TikTok hen hielp bij het ontdekken van nieuwe producten en merken, en 48% van de gebruikers gaf aan geïnteresseerd te zijn in het doen van een aankoop via TikTok.

TikTok-partner. TikTok werkt samen met Smartly.io als hun advertentie- en campagnepartner. Ze werken ook samen met Productsup voor hun catalogusfeed. Voor commercie integreren ze momenteel met Shopify, BigCommerce, WooCommerce en Ecwid.

Waarom het ons iets kan schelen. Er was geen inzicht in waarom TikTok van gedachten veranderde om winkeladvertenties naar de VS te brengen. Na de rampzalige lancering in het VK waren we ervan overtuigd dat het gewoon niet in de kaarten zat. Maar als u een adverteerder bent die deze nieuwe functies wil uitproberen, controleert u of uw account in aanmerking komt.


Nieuw op zoekmachineland

Over de auteur

Nicole Farley is redacteur voor Search Engine Land en behandelt alles wat met PPC te maken heeft. Ze is niet alleen veteraan bij het Korps Mariniers, maar heeft ook een uitgebreide achtergrond in digitale marketing, een MBA en een voorliefde voor echte misdaad, podcasts, reizen en snacks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in