TikTok-klonen wedijveren met de functie voor realtime delen

0
14New York
CNN Zakelijk

Na jaren van grotere concurrenten die TikTok kopieerden, kopieert de korte video-app nu een nieuwere rivaal.

TikTok heeft donderdag een nieuwe functie voor realtime delen aangekondigd, gemodelleerd naar BeReal, een platform voor sociale media dat recentelijk aan populariteit heeft gewonnen bij universiteitsstudenten en andere jongeren.

De functie, TikTok Now genaamd, stuurt gebruikers een dagelijkse, getimede pushmelding om een ​​video of foto van 10 seconden van de voor- en achtercamera’s van hun telefoon te posten van wat ze op dat moment aan het doen zijn. Het is in wezen een kloon van de hoofdfunctie van BeReal, die gebruikers een dagelijkse prompt stuurt met een timer van twee minuten om onbewerkte foto’s van de voor- en achterkant van de camera te posten.

“TikTok Now brengt de authenticiteit van TikTok naar een geheel nieuwe creatieve ervaring die je verbindt met degenen die het dichtst bij je staan”, zei het bedrijf in een blogpost waarin de nieuwe functie werd aangekondigd. TikTok zei dat het momenteel experimenteert met de functie, die momenteel beschikbaar is in de TikTok-app voor Amerikaanse gebruikers en als een zelfstandige app in sommige andere regio’s.

De functie speelt in op de verlangens van gebruikers van sociale media naar kortstondige en minder gepolijste berichten, waarvan de vraag ook duidelijk is geworden in de populariteit van functies zoals TikTok-verhalen en verdwijnende berichten.

De verhuizing herinnert er ook aan dat, hoewel TikTok een dominante kracht is geworden op de markt voor sociale media, het niet boven het klonen van functies staat in een poging om de snelgroeiende concurrentie af te wenden, net zoals Facebook heeft gedaan.

Net als TikTok kondigde Instagram vorige maand aan dat het een BeReal-copycat-functie met de naam IG Candid Challenges zou testen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in